1911 Firearm Addicts banner

Niestandardowa konstrukcja Springfield Garrison

6.6K views 126 replies 42 participants last post by  Steel Rain  
#1 ·
Image

Image

Ukończyłem budowę Colta "LE":
I mam specjalny pistolet 1911 na moim stole warsztatowym dla młodego mężczyzny z mojej okolicy.
Ma zamiar wstąpić do wojska, ostatecznie uczęszczać do szkoły Rangersów z dalszą służbą w Benning.
Jego nazwisko to Garrison. Zasadniczo stało się dla mnie niemożliwe, żebym nie zbudował mu pistoletu.
Wziąłem używany 9mm SA Garrison, 5", niebieski jako broń bazową. Kosztował 549 dolarów w moim lokalnym sklepie z bronią. Dopasowanie suwaka do ramy było bardzo dobre, podobnie jak dopasowanie występów lufy.
Reszta zasadniczo nic nie znaczy, ponieważ wymienię wszystkie małe części i wykończę je ponownie.
Zacząłem dziś wieczorem od suwaka, ręcznie wycinając francuską obwódkę.
Małe kroki, ale przynajmniej teraz nie ma odwrotu i skończę to, zanim chłopak ukończy szkołę Rangersów.
Image

Image

#3 ·
Przez całą moją karierę otaczali mnie niesamowici, oddani, ciężko pracujący, hojni mężczyźni. Zrobili miejsce w swoim bardzo zajętym życiu, aby mnie uczyć, być moimi mentorami i pokazywać mi, jak odnieść sukces w mojej własnej karierze i życiu.
Trzeba to spłacić, ponieważ wielu z tych facetów nie żyje i nie mogę im tego oddać

#7 ·
Przez całą moją karierę byłem otoczony przez niesamowitych, oddanych, ciężko pracujących, hojnych mężczyzn. Zrobili miejsce w swoim bardzo zajętym życiu, aby mnie uczyć, być moim mentorem i pokazywać mi, jak odnieść sukces w mojej własnej karierze i życiu.
Trzeba to przekazać dalej, ponieważ wielu z tych facetów nie żyje i nie mogę im się odwdzięczyć
Spłacasz to, przekazując dalej.

Gdziekolwiek jest nasza "wioska", naprawdę potrzeba wioski. Wygląda na to, że pańska wioska jest w dobrym stanie, proszę pana.

#9 ·
Jesteś dobrym człowiekiem, Squid.

Czekamy na zdjęcia z budowy i narrację.
Od czasu do czasu jestem bardzo złym człowiekiem. Przez 90% czasu jestem cholernym bałaganem, a mężczyźni, którzy byli przede mną, są powodem, dla którego potrafię się trzymać razem wystarczająco długo, aby spróbować zrobić coś miłego dla kogoś

#13 ·
Więc, jak długo musiałeś przeszukiwać książkę telefoniczną, żeby znaleźć sąsiada o nazwisku takim samym jak linia 1911?
Tak naprawdę nie miałem pojęcia, jak nazywa się jego nazwisko, kiedy zaczęliśmy razem pracować. Wujek dziecka przyszedł do mnie i powiedział: "Hej, stary, mój siostrzeniec chce wstąpić do wojska. Co powinien zrobić?"
Zacząłem z nim o tym rozmawiać, chodziłem z nim do rekrutera za każdym razem, gdy tam szedł, rozmawiałem z kilkoma moimi kolegami z wojska, a potem opracowałem dla niego plan przygotowań.
Po około dwóch tygodniach instruktażu, głównie z nawigacji lądowej, zapytałem: "Hej, stary, jak się nazywasz?" (to nazwisko różni się od nazwiska jego wujka, który jest moim przyjacielem i sąsiadem)
"Garrison"
To było wszystko, czego potrzeba, żeby uruchomić stare tryby w mojej Brain Control Group.

#12 ·
View attachment 1773536
View attachment 1773538
I mam specjalny pistolet 1911 na moim stole warsztatowym dla młodego mężczyzny z mojej okolicy.
Ma dołączyć do armii, a ostatecznie uczęszczać do szkoły Rangersów z dalszą służbą w Benning.
Jego nazwisko to Garrison. Zasadniczo stało się dla mnie niemożliwe, aby nie zbudować mu pistoletu.
Wziąłem używany 9mm SA Garrison, 5", niebieski jako broń bazową. Kosztował 549 dolarów w moim lokalnym sklepie z bronią. Dopasowanie zamka do ramy było bardzo dobre, podobnie jak dopasowanie rygla lufy.
Reszta zasadniczo nic nie znaczy, ponieważ wymienię wszystkie małe części i wykończę je ponownie.
Zacząłem dziś wieczorem od zamka, ręcznie wycinając francuską obwódkę.
Małe kroki, ale przynajmniej teraz nie ma odwrotu i skończę to, zanim dziecko ukończy szkołę Rangersów.
View attachment 1773535
View attachment 1773537
"Dzieciak" ma szczęście, że ma tak dobrych, troskliwych sąsiadów. Nie wspominając o sąsiadach z twoimi umiejętnościami. 🦈

#17 ·
Czy masz już wątek budowlany szczegółowo opisujący metodę ręcznego cięcia francuskich obramowań? Widziałem, jak wspominasz o tym w kilku wątkach budowlanych, ale byłbym bardzo zainteresowany tym, jak to konfigurujesz i robisz.
To, co widzisz, jest tym, czym jest:
Umieszczam suwak w imadle z linijką maszynisty wyrównaną tak dobrze, jak potrafię, wzdłuż linii, w której zamierzam wykonać cięcie. Rysuję go pilnikiem trójkątnym, a następnie wyciągam z imadła i pogłębiam rowek, aż będę zadowolony, a następnie powtarzam po drugiej stronie.
To jest „trudne”, ale nie niemożliwe

#20 ·
Squidsix,
Uchodzisz za kogoś, kto był/jest starym, zrzędliwym facetem, który był tam, zrobił to i dostał naszywkę; a jednak w środku ma ciepłe serce. Młody człowiek wstępujący do służby dla naszego wspaniałego narodu otrzyma nie tylko piękny pistolet 1911; ale co ważniejsze, będzie wiedział, że osobiście zainwestowałeś, aby podarować mu coś, co będzie cenił przez całe życie. Sam Twój czyn jest w życiu więcej wart niż dany dar. Dobra robota!

#22 ·
Pańska filozofia życiowa jest imponująca, ponieważ wierzy Pan w odwdzięczanie się, zwłaszcza w celu wpływania na życie młodego człowieka. Tego właśnie brakuje w życiu wielu młodych ludzi i często poruszają się oni po życiu jak łódź z uszkodzonym sterem. Hołd nauki nawigacji lądowej na zawsze pozostanie w pamięci młodego Garrisona, podobnie jak pistolet, który Pan dla niego buduje. Mężczyźni tacy jak Pan robią ogromną różnicę w życiu innych.

#27 ·
Fajnie. Dzięki za informowanie nas na bieżąco. Czy ktoś wie, dlaczego nazywa się to francuskim Norderem?
Nie mam pojęcia. Szukałem tego kilka razy i nic nie znalazłem. Historie są tak zróżnicowane, że są niemożliwe
Jedna z nich mówiła, że grawer (podobno facet, u którego uczył się Alvin White) nazwał tę linię „francuską granicą”.
Ale on zrobił prawdziwą granicę. Dookoła płaskiego obszaru slajdu

#28 ·
Zawsze zakładałem, że jest to po prostu adaptacja szerszych „francuskich” stylów dekoracyjnych, które często obejmują bogate i ozdobne obramowania wnętrz na wszystkim, od mebli i wystroju wnętrz po projekty stron / okładki książek / papeterię:

Image

Francuski design, oprócz tego, że jest uważany za „luksusowy”, jest zwykle nieco wyszukany i nieco zbędny, ale elegancki / okazja dla rzemieślnika do zaprezentowania swojej wirtuozerii, a „tradycyjny” francuski design jest wszystkim, tylko nie minimalistyczny.

Dodanie linii lub obramowania na wewnętrznej krawędzi płaskiego suwaka 1911 pasowałoby do tego „stylu”, zwłaszcza jeśli wyewoluował z pełnych praktyk grawerskich jako „dodatkowa” linia ozdobna, która tak naprawdę nie pełni żadnej praktycznej funkcji, ale jest tylko małą ozdobą dodaną, aby nadać odrobinę elegancji i artyzmu nawet prosto stylizowanej broni, i mógłbym sobie wyobrazić, że grawer zostanie poproszony o nie wykonanie lub niechęć do wykonania w pełni ozdobnej grawerki „w stylu francuskim” na broni, ale zostanie poproszony „może po prostu zostawić ‘francuską’ obwódkę” na suwaku i ewoluuje stamtąd jako „styl” ozdoby suwaka jako własna „rzecz” dla 1911 / pistoletów / rusznikarstwa.

~Augee

#29 ·
View attachment 1773536
View attachment 1773538
Ma zamiar wstąpić do wojska, a ostatecznie uczęszczać do szkoły Rangers, a następnie odbyć służbę w Benning.
Jego nazwisko to Garrison. Zasadniczo stało się dla mnie niemożliwe, aby nie zbudować mu pistoletu.
Wziąłem używany 9mm SA Garrison, 5", niebieski jako broń bazową. Kosztował 549 dolarów w moim lokalnym sklepie z bronią. Dopasowanie zamka do ramy było bardzo dobre, podobnie jak dopasowanie rygla lufy.
Zacząłem dziś wieczorem od zamka, ręcznie wycinając francuską obwódkę.
Małe kroki, ale przynajmniej teraz nie ma odwrotu i skończę to, zanim chłopak ukończy szkołę Rangers.
View attachment 1773535
View attachment 1773537
Nowy tutaj. Co dokładnie to francuska obwódka? Jaka jest jej funkcja? Dzięki