1911 Firearm Addicts banner

EMP 3 cale

15K views 69 replies 28 participants last post by  azpoolguy  
#1 ·
Ze względu na moje potrzeby dotyczące rozmiaru i wagi, a także jako 9 mm, rozważam zakup SA 1911 EMP ronin 3". Czy ktoś z obecnych ma doświadczenie z tym pistoletem? Wiem, że w tej chwili są one bardzo trudne do znalezienia. Posiadam 1 S&W i 2 Kimbery w kalibrze 9 mm, ale żadnych 1911. To będzie pasować do mojej rotacji do noszenia ukrytego. Sprawdziłem funkcję wyszukiwania i nie widziałem tego pytania wcześniej i mam nadzieję, że go nie przegapiłem. Dziękuję wszystkim za przeczytanie i doceniam waszą pomoc!

#4 ·
Broń jest bardzo ładna. Masz talent, którego zazdroszczę. Czy mogę zapytać, co się stało z bronią? Jak strzelała?
Dziękuję.

Sprzedałem ją przyjaciołom, którzy za nią przepadali. Strzelała ok. Musiała jednak kilka razy wrócić do Springfield. Podczas pierwszego wyjścia wystrzeliła tylko w 50% przypadków, ponieważ iglica była wywiercona zbyt daleko od środka. Następnie wyrzutnik ciągnął po dnie zamka po naprawie zamka, więc nie działał. Kiedy problemy zostały naprawione, udało mi się uzyskać 100%.

Nie podobało mi się, jak krótka lufa i promień celowania wskazywały, ale moją największą skargą było noszenie jej IWB. Z krótkim zamkiem nie dostajesz tak dużo dun za lub pod linią paska, więc chwyt broni chce się bardziej przechylić, ponieważ ciężar kuli w magazynku, i nie masz tak dużej powierzchni kabury do ciała, aby ją ustabilizować.

#6 ·
Posiadałem oryginalny EMP (nie Ronin) w mniejszym rozmiarze, który rozważasz. Był dla mnie świetnym strzelcem (jestem średniozaawansowanym, a nie zaawansowanym strzelcem), ale początkowo miałem z nim pewne problemy. Byłem drugim właścicielem, a Springfield Armory zaopiekowało się mną, dwukrotnie przyjmując broń do naprawy. Kiedy dostałem ją po raz drugi, była już dobrze przerobiona, ale straciłem odwagę, by ją nosić.

Uważam, że modele Ronin wykazują obniżoną jakość w porównaniu do oryginałów. Nie uważam, że Roniny są złe; po prostu myślę, że prawdopodobnie zaoszczędzili na dopasowaniu i wykończeniu, aby obniżyć cenę. Możesz wykorzystać te oszczędności, aby ktoś taki jak Nighthawk poświęcił mu trochę TLC.

FWIW, kiedyś posiadałem Ruger Officer-Style 1911 w kalibrze 9mm. Sprzedałem go lokalnie. Kupiłbym ten pistolet ponownie, zanim kupiłbym kolejny EMP. Chyba że @azpoolguy w jakiś sposób odzyska tego słodkiego EMP i wystawi go na sprzedaż w Ogłoszeniach!

Najlepszy EMP, jaki kiedykolwiek trzymałem w rękach, to oryginalny model 4" CC. Ten celował dla mnie bardzo naturalnie, chociaż nigdy nie wydałem 1000+ dolarów, aby go posiadać.

Powodzenia w poszukiwaniach. To świetne forum do nauki, więc pytaj dalej.

#14 ·
Posiadałem oryginalny EMP (nie Ronin) w mniejszym rozmiarze, który rozważasz. Był dla mnie świetnym strzelcem (jestem średnio zaawansowanym, a nie zaawansowanym strzelcem), ale początkowo miałem z nim pewne problemy. Byłem drugim właścicielem, a Springfield Armory zaopiekowało się mną, dwukrotnie przyjmując broń do naprawy. Kiedy dostałem ją z powrotem po raz drugi, została dość dobrze przerobiona, ale straciłem nerwy, by ją nosić.

Uważam, że modele Ronin wykazują obniżoną jakość w porównaniu do oryginałów. Nie uważam, że Roniny są złe; po prostu myślę, że prawdopodobnie zaoszczędzili na dopasowaniu i wykończeniu, aby obniżyć cenę. Możesz wykorzystać te oszczędności, aby ktoś taki jak Nighthawk dał mu trochę TLC.
Czy ronin ma obniżoną jakość? :eek: To mnie zadziwia, ponieważ byłem jednym z wielu, którzy mieli kompletny POS EMP, dwa razy z powrotem do SA i nadal nie działałby wystarczająco niezawodnie nawet jako zabawka na strzelnicy, nie mówiąc już o przedmiocie do noszenia. Jardine przeszedł przez tę broń od góry do dołu i po przekleństwach myślałem, że nigdy więcej nie będzie pracował nad żadną bronią ode mnie! Udało mu się sprawić, że działała niezawodnie i dobrze, chociaż w tym momencie spędza 98% czasu w sejfie, ponieważ wybrałem 3 inne bronie, które miałem umieścić na moim pozwoleniu.

#7 ·
Do moich potrzeb związanych z rozmiarem i wagą, a także jako 9 mm, rozważam zakup SA 1911 EMP ronin 3". Czy ktoś tutaj ma doświadczenie z tym pistoletem? Wiem, że w tej chwili są bardzo trudne do znalezienia. Posiadam 1 S&W i 2 Kimbery w kalibrze 9 mm, ale żadnych 1911. To będzie pasować do mojej rotacji do ukrytego noszenia. Sprawdziłem funkcję wyszukiwania i nie widziałem tego pytania wcześniej i mam nadzieję, że go nie przegapiłem.

Dziękuję wszystkim za przeczytanie i doceniam waszą pomoc!
Oszczędzam palce ... to jest kopia posta, którego dokonałem 3 dni temu:

Uwielbiałem EMP, kiedy po raz pierwszy się pojawiły (nadal je uwielbiam), są lekkie, ważą 25 uncji i są celne i dobrze zaprojektowane, mam EMP 3 ze stali nierdzewnej... teraz nazywa się "1911 Ronin EMP3.."

Chciałem go odesłać, kiedy go po raz pierwszy dostałem, zaciął się prawdopodobnie 15/20 razy - sfrustrowany ... Zaniosłem go z powrotem do sklepu następnego dnia ... właściciel wyszedł i zapytał mnie o magazynki, które do niego dostałem... dał mi trzy różne magazynki.... Poszedłem z powrotem na strzelnicę tego popołudnia i nigdy nie miałem innego problemu - to było ponad 500 nabojów temu i od tego czasu ani słowa --- to była moja pierwsza lekcja z dobrymi/złymi "magazynkami".

EMP3 wciąż wygląda jak nowy i strzela jak nowy i wciąż chodzi na strzelnicę... jedynym powodem, dla którego nie jest w rotacji, jest to, że testuję nową Sig P365 Macro ... jest trochę smuklejszy, trochę lżejszy i strzela 17 nabojami zamiast 9.

Wybierz broń, z którą czujesz się najbardziej komfortowo.

-

#8 ·
Dziękuję wszystkim za odpowiedzi. Chciałbym również Kimber ultra carry 11, ale na forum i w filmach miała problemy i jest trochę droższa niż ronin. Mam 3 Kimber micros i wszystkie zostały odesłane do naprawy, jeden dwa razy. Wiem, że ultra to inna platforma i 1911, ale to wciąż Kimber. Powiem, że obsługa klienta Kimbera jest znakomita.

#9 ·
Oryginalny EMP3 to mój codzienny towarzysz. Zwróćcie uwagę, to jedyny pistolet, jaki nosiłem. Sam pistolet jest świetny, z prawdopodobnie ponad 2000 bezawaryjnych strzałów. Jest bardzo lekki, co sprawia, że jest trochę nerwowy, i w żadnym wypadku nie jest to pistolet do strzelania na długie dystanse, ale z bliska i szybko jest świetny. Działa nawet dobrze z dużą ilością kłaczków z koszulki i sierścią psa. ;)

#10 ·
Niedawno temu kosztowały one 1200 dolarów tutaj, lokalnie w rejonie Houston. Czy nadal są w tej cenie?

Uwielbiałem ich wygląd, ale wtedy 1200 dolarów to było za dużo na mój pierwszy pistolet. Wydałem niecałe 900 dolarów na Sig Ultra 2-Tone. Pierwszy pistolet i uwielbiałem go.

#11 ·
Mam oryginalny pistolet EMP 3" (3-cyfrowy numer seryjny, IIRC), który ma za sobą tysiące wystrzelonych nabojów. Nie pamiętam, ale mógł mieć pewne drobne problemy z amunicją z pustym czubkiem, ale po dotarciu działa jak w zegarku. Jest tak płynny, że czujesz się, jakby zamek był na łożyskach tocznych. Włożyłem do niego krótki spust, musiałem go zrobić sam, ponieważ w tamtym czasie nie były dostępne ani od SA, ani z rynku wtórnego. Kiedy Harrison Design zaczął je produkować, kupiłem jeden od niego.
Uważam, że to naprawdę fajny pistolet do noszenia dzięki krótkiemu zamkowi i smukłemu profilowi oraz 9+1 nabojom 9 mm.

Powodzenia w znalezieniu takiego, jestem pewien, że pokochasz go, gdy go znajdziesz.

#15 ·
Czy EMP nadal wymaga zastrzeżonych magazynków i elementów wewnętrznych?
Aktualna produkcja 3-calowych 1911, które znam:
Colt Defender
BUL
Kimber
Fusion
Tak. Jedyne magazynki, których może używać, to fabryczne magazynki Springfield EMP i ma kilka zastrzeżonych części Springfield.

#13 ·
Choć uwielbiam platformę 1911 i 2011 dla pistoletu do noszenia tej wielkości, to rozważyłbym Sig 365 z chwytem Wilsona.

Małe 1911 i EMP są po prostu zbyt wątpliwe w tym rozmiarze. Nigdy nie wiesz, co dostaniesz i może to wymagać dużo pracy, aby pozbyć się usterek.

#17 ·
Kupiłem go rok temu, wystrzeliłem około 50-100 nabojów, bez problemów i włożyłem do sejfu. Jak na trzycalową lufę strzelały bardzo dobrze. Myślę, że SA miało na początku problemy z EMP, ale rozwiązało problemy w produkcji i dokonywało napraw w razie potrzeby w sklepie custom.
Myślę, że byłby to świetny CCW, ale noszę G26 z 1996 roku, które kupiłem jako nowe. Trudno nauczyć starego psa nowych sztuczek.
Będę musiał znaleźć czas, aby porównać go pewnego dnia z moim Sentinel One.

#18 ·
Chociaż nie mam Ronina 3", to mam model 4" i mam też EMP 4". Ronin nie ma dopracowania EMP, ale mój jak dotąd był bardzo niezawodny, wystarczająco, żebym mógł go nosić. Bardzo mi się podoba, więc zainwestowałem w zestaw zapłonowy Chambers i kurek, a także płaski spust Harrisona. Jedyne zastrzeżone części, na które natrafiłem, to magazynki i spust. Wszystko inne, z czym miałem do czynienia, jest w standardowym rozmiarze Government.

#24 ·
Mimo że nie mam Ronina 3", to mam model 4" i będę miał EMP 4". Ronin nie ma tak dopracowanych szczegółów jak EMP, ale mój jak dotąd był bardzo niezawodny, wystarczająco, żebym mógł go nosić. Bardzo mi się podoba, więc zainwestowałem w zestaw zapłonowy Chambers i kurek, a także płaski spust Harrisona. Jedyne zastrzeżone części, na które natrafiłem, to magazynki i spust. Wszystko inne, przy czym majstrowałem, jest w standardowym rozmiarze Government.
View attachment 1123995
Zauważyłem, że Twój numer EMP to 91018 ... mój to 72761

Zastanawiam się, jak blisko siebie są te numery.

-

#20 ·
Proszę pamiętać... największym problemem z EMP3 były magazynki...

Każdy, kogo spotkałem i miał problem, miał wszystko wyregulowane "z wyjątkiem" wymiany magazynków -- po użyciu fabrycznych magazynków -- nie było problemu...

-
Magazynki EMP 3 są zastrzeżone, więc na jakie magazynki je wymieniano?

• Like
Reactions: azpoolguy
#21 ·
OP, jeszcze jedna rzecz do rozważenia i to prawda w przypadku każdego pistoletu 3", będziesz musiał często wymieniać sprężynę powrotną, co przynajmniej dla mnie jest kolejnym problemem, który powstrzymałby mnie przed ponownym zakupem 3" 1911.

#31 ·
Ze względu na moje potrzeby dotyczące rozmiaru i wagi, a także jako 9 mm, rozważam zakup SA 1911 EMP ronin 3". Czy ktoś z obecnych ma doświadczenie z tym pistoletem? Wiem, że w tej chwili są bardzo trudne do znalezienia. Posiadam 1 S&W i 2 Kimbery w kalibrze 9 mm, ale żadnych 1911. To będzie pasować do mojej rotacji do ukrytego noszenia. Sprawdziłem funkcję wyszukiwania i nie widziałem tego pytania wcześniej i mam nadzieję, że go nie przegapiłem.
Dziękuję wszystkim za przeczytanie i doceniam waszą pomoc!
To może być twój szczęśliwy dzień. To fantastyczna cena. Na sprzedaż - Springfeild emp 9mm 950 $

#37 ·
Mam starszy pistolet EMP 3” w kalibrze 40. Broń działa świetnie, ale ma duży odrzut. Nie jest tak szybko wrócić do celu. Posiadam również EMP Ronin 4” w kalibrze 9mm. Ta sama niezawodność ładowania amunicji, ale znacznie mniejszy odrzut. Mój 3-calowy nie był dotykany od miesięcy lol View attachment 1124574 View attachment 1124575
Mam starszy pistolet EMP 3” w kalibrze 40. Broń działa świetnie, ale ma duży odrzut. Nie jest tak szybko wrócić do celu. Posiadam również EMP Ronin 4” w kalibrze 9mm. Ta sama niezawodność ładowania amunicji, ale znacznie mniejszy odrzut. Mój 3-calowy nie był dotykany od miesięcy lol View attachment 1124574 View attachment 1124575
Miałem SA XDM w kalibrze 40 i wymieniłem go na S&W M&P shield EZ 9mm performance center z małym portem w górnej części lufy. 40 też było dla mnie bardzo ostre!

#42 · (Edited)
Nie żeby EMP nie był dobrym pistoletem, bo jest, ale byłbym ciekaw, żeby dostać jeden z nich w swoje ręce i zobaczyć, jak się sprawdza:

Image

#43 ·
Nie żeby EMP nie był dobrym pistoletem, bo jest, ale byłbym ciekaw, żeby wziąć jeden z nich w swoje ręce i zobaczyć, jak się sprawdza:

Image
Tak, ja też - i czy widziałeś i czytałeś ostatnie posty o Master Gunworks oferującym pakiety ulepszeń dla niektórych modeli pistoletów 1911 na poziomie podstawowym, w tym niektóre modele Tisas?

#52 ·
Uwielbiam mojego EMP. Poszedłem do SACS w kilku sprawach. Nosiłem go w TTGunleather przez około dziesięć lat. Po prostu fantastyczny element do noszenia. Tysiące nabojów przez niego i zespół odrzutu jest wciąż sztywny do naciągania. Niestety mam uszkodzenie nadgarstka, które nie zgadza się z 3-calowymi pistoletami, a 52-letnie oczy nie dbają o krótki promień celowania, więc siedzi w sejfie. Wolę kropki celownicze i kompensatory/porting dla EDC. Mam inne zainteresowania, więc wątpię, żebym włożył w to kolejny tysiąc. Gorąco polecam EMP do noszenia, jeśli wolisz mniejsze 1911.

#53 ·
Uwielbiam mój EMP. Poszedłem do SACS w wielu sprawach. Nosiłem go w TTGunleather przez około dziesięć lat. Po prostu fantastyczny element do noszenia. Tysiące nabojów przez niego i zespół odrzutu jest wciąż sztywny do naciągania. Niestety mam uszkodzenie nadgarstka, które nie zgadza się z 3-calowymi pistoletami, a 52-letnie oczy nie lubią krótkiego promienia celowania, więc siedzi w sejfie. Wolę kropki celownicze i kompensatory/porting do EDC. Mam inne zainteresowania, więc wątpię, żebym włożył w to kolejny tysiąc. Gorąco polecam EMP do noszenia, jeśli wolisz mniejsze 1911

View attachment 1125871 View attachment 1125872
bw210 - czy to zmodyfikowany magazynek od Log Mana? Wykonuje dobrą robotę, przerabiając je na równy kształt.