Posiadałem oryginalny EMP (nie Ronin) w mniejszym rozmiarze, który rozważasz. Był dla mnie świetnym strzelcem (jestem średniozaawansowanym, a nie zaawansowanym strzelcem), ale początkowo miałem z nim pewne problemy. Byłem drugim właścicielem, a Springfield Armory zaopiekowało się mną, dwukrotnie przyjmując broń do naprawy. Kiedy dostałem ją po raz drugi, była już dobrze przerobiona, ale straciłem odwagę, by ją nosić.
Uważam, że modele Ronin wykazują obniżoną jakość w porównaniu do oryginałów. Nie uważam, że Roniny są złe; po prostu myślę, że prawdopodobnie zaoszczędzili na dopasowaniu i wykończeniu, aby obniżyć cenę. Możesz wykorzystać te oszczędności, aby ktoś taki jak Nighthawk poświęcił mu trochę TLC.
FWIW, kiedyś posiadałem Ruger Officer-Style 1911 w kalibrze 9mm. Sprzedałem go lokalnie. Kupiłbym ten pistolet ponownie, zanim kupiłbym kolejny EMP. Chyba że
@azpoolguy w jakiś sposób odzyska tego słodkiego EMP i wystawi go na sprzedaż w Ogłoszeniach!
Najlepszy EMP, jaki kiedykolwiek trzymałem w rękach, to oryginalny model 4" CC. Ten celował dla mnie bardzo naturalnie, chociaż nigdy nie wydałem 1000+ dolarów, aby go posiadać.
Powodzenia w poszukiwaniach. To świetne forum do nauki, więc pytaj dalej.