1911 Firearm Addicts banner

Harbor Freight Apache z pianką na zamówienie

7.3K views 65 replies 32 participants last post by  1E9P1F1  
#1 ·
Niedawno odebrałem walizkę Apache 3800 z HF z kuponem 40% zniżki, wszystko razem za 25 dolarów i kilka centów. Pomyślałem, że w tej cenie mogę zaszaleć z pianką na zamówienie od Cobry. Złożyłem wszystko i zrobiłem kilka zdjęć. To wszystko modele 1911 5” Government i pasują idealnie. Jestem zadowolony z inwestycji.

#4 ·
Ładne. Jakiś czas temu kupiłem 3800 i piankę Case Club na 4 pistolety i magazynki. Myślę, że zmieściłem się poniżej 80 dolarów za walizkę i piankę. Działa dla mnie w porównaniu do Pelikana. Potrzeba jest matką wynalazku. Zrobiłem błąd kupując walizkę na 10 pistoletów na kółkach. To mały trening, żeby załadować ją do samochodu... 10 pistoletów, magazynki, phew. Służy celowi, tylko że nie chodzę regularnie na strzelnicę. Plus, myśląc o tym, wożenie na kółkach broni o wartości 30-40 tysięcy dolarów. Nie przemyślałem tego dokładnie.

#6 ·
Fajnie. Kupiłem jakiś czas temu 3800 i piankę do etui, która mieści 4 pistolety i magazynki. Myślę, że zmieściłem się poniżej 80 dolarów za etui i piankę. Zdecydowanie działa dla mnie w porównaniu do Pelikana. Potrzeba matką wynalazku. Zrobiłem błąd przy zakupie walizki na 10 pistoletów. To mały trening załadować ją do samochodu... 10 pistoletów, magazynki, phew. Służy celowi, tylko że nie chodzę regularnie na strzelnicę. Plus, myśląc o noszeniu na kółkach broni o wartości 30-40 tys. dolarów. Tak naprawdę nie przemyślałem tego dokładnie
rozważałem większe rozmiary, ale zdecydowałem się na 3800, ponieważ nie chciałem targać niczego większego …lol

#10 ·
Bardzo ładnie! Dzięki za inspirację do nadchodzącego projektu.
Ponieważ wchodzimy w sezon zakupów. Mogę kupić kolejny w HF i wypatrywać pianki w sprzedaży. Jest wiele przecenionych cen. Myślę o walizce 9 mm i walizce 45. Upewnij się, że pianka jest gęstym materiałem o zamkniętych komórkach. To przebija materiał do wyboru na całej linii.

#46 · (Edited)
Te rzeczy są świetne! Używam tych małych do wysyłania broni, którą sprzedaję. Wiele razy można poprosić o jeden z tyłu i nadal jest w kartonie, którego można użyć do wysyłki.
Kupujący również uwielbiają je otrzymywać.
Właśnie kupiłem ten mały, żeby wysłać Government Model, pasował, ale ledwo.
12 dolarów to tani spokój ducha.

Edycja
Zostałem o nich poinformowany dzięki temu wątkowi. Dzięki dla @rod727 za zamieszczenie.

#15 ·
#19 ·
Jak trzymają się skrzynie HF? Jestem sceptyczny, nosząc broń o wartości 10 000 dolarów w skrzyni HF za 40 dolarów…
Ponad kilku członków używa ich od kilku lat, największym problemem wydaje się być pianka typu pluck and pull, dlatego widać tak wiele wkładek z pianki o zamkniętych komórkach. Kilku znanych członków przewozi w nich broń o wartości ponad 10 000 dolarów, a właściwie bliżej sześciocyfrowej kwoty, która jest przewożona w dowolnym dniu, ale trzeba robić to, z czym czujesz się komfortowo. Paging @cundiff5535 do białego telefonu grzecznościowego…

#29 · (Edited)
Przyglądałem się im, wygląda na dobrą ofertę gotową do użycia.

Dzięki za informację.

Zamówione i dostarczone, ładna, solidna walizka, 4 pistolety.

Powinno ułatwić wyjazdy na strzelnicę niż wrzucanie kilku indywidualnych walizek na pistolety do torby podróżnej.

#25 ·
Wygląda na to, że Apache 3800 jest dostarczany z pianką, czy po prostu wymieniacie ją na piankę, którą kupujecie na Amazonie?
Użyłem pianki o zamkniętych komórkach ciętej na zamówienie od Cobra, aby zastąpić piankę typu pluck and place, z którą dostarczono walizkę.
Niestandardowa pianka Cobra

#26 ·
Kupiłem ostatnio walizkę Apache 3800 z HF z kuponem 40% zniżki za 25 dolarów i resztę. Pomyślałem, że w tej cenie mogę zaszaleć z pianką na zamówienie od cobry. Złożyłem wszystko i zrobiłem kilka zdjęć. To wszystko modele 1911 5" Government i pasują idealnie. Jestem zadowolony z inwestycji.
View attachment 1667866
View attachment 1667867
View attachment 1667869
View attachment 1667868
wygląda dobrze. czy pasują do niego pistolety pełnowymiarowe z optyką?

#27 ·
Wygląda dobrze. Czy zmieszczą się w nim pistolety pełnowymiarowe z optyką?
Tak. Commander i officer również. Istnieje kilka marek gęstej pianki o zamkniętych komórkach. Dopóki ją dostaniesz, wszystko będzie dobrze. Pianka Pluck jest miękka, z czasem ulega zniszczeniu w wyniku użytkowania. Rzeczy przesuwają się podczas użytkowania. Miałem pustą skrzynię na amunicję 50 cal, nie wiem jak, ponownie wykorzystałem piankę, aby dopasować ją i zrobiłem uchwyt na magazynek. Nie jestem zbytnio zaniepokojony tym, że magazynki się obijają.

#30 · (Edited)
Kupiłem jedną z tych walizek HF kilka lat temu. Nie wiedziałem jaka jest różnica między zamkniętymi i otwartymi... Właśnie zamówiłem rzeczy od Cobry. Dzięki za link.

#39 ·
Jak transportujecie swoją amunicję na strzelnicę? Kolejna torba czy twarda walizka?
Przechowuję i transportuję swoją amunicję w skrzynkach na amunicję kal. 50. Kiedyś miałem większe skrzynie na amunicję i drewniane skrzynie na amunicję moździerzową. Większe skrzynie są w porządku do przechowywania, ale są zbyt ciężkie, gdy są pełne.