1911 Firearm Addicts banner

Opcje kabury dla nowego Staccato C

26K views 180 replies 31 participants last post by  bakedporkchop  
#1 ·
Kto produkuje do tego kabury? Czy ktoś na forach robi własne, niestandardowe konfiguracje kydex?

#2 ·
Szukam wiedzy, chcę kydex, ale wolę skórę, jestem pewien, że skończę dzwoniąc do TT Gunleather, ale jestem ciekaw innych opcji.

#5 ·
Jakieś dobre opcje do noszenia po mocnej stronie, które wyglądają podobnie do tego? Chcę po prostu prostą kaburę bez wszystkich skrzydeł i poduszek i **** lol

View attachment 1588663
View attachment 1588662
Tenicor certum 3 może być używany aiwb lub iwb. Listwę krzywkową lub "pazur" można usunąć i ma regulowany kąt i wysokość jazdy. Ponadto jest objęty dożywotnią gwarancją, więc jeśli nie działa dla Ciebie, można go zwrócić w dowolnym momencie w celu uzyskania pełnego zwrotu pieniędzy.

#17 ·
Druid Concealment Express działa ze wszystkimi Staccato. W zestawie z mocowaniami do wewnątrz lub na zewnątrz, 2 rozmiary pazurów, wbudowany klin i osprzęt. Dla osób lewo- lub praworęcznych. Dostałem to czekając na 24 kabury CS i tak mi się podoba, że ​​mogę nie kupić kabury, na którą czekałem. Jedyne, co mi się nie podoba, to wysokość osłony przeciwpotnej.

#22 ·
FWIW, mam kilka starych kabur C i C2, które pasują do CS, jednak moja nowa C do nich nie pasuje. Wygląda na ten sam rozmiar, ale jest tak ciasna, że nie działa... Hmmm.
Czy zamek jest po prostu za długi (kabura bez otwartego końca) czy coś innego zakłóca działanie na ramie lub zamku?

Mam kilka kabur P, które leżą w pobliżu, żeby spróbować

#25 ·
#28 ·
Jedyną wadą tego światła jest czas pracy. Akumulatory nie są oceniane na dłużej niż pół godziny. Próbowaliśmy go w pracy ostatniej nocy w porównaniu do naszych TLR-1HL, jest tak samo jasny z lepszym centralnym punktem i rzuca tak samo daleko. Zamierzam trzymać się TLR-1HL na mojej broni służbowej, ponieważ potrzebuję czasu pracy. Czasami szukamy przez jakiś czas. Mam latarkę ręczną.

#29 ·
Kupiłem 5 Shot Leather SME, myśląc, że dostanę CS, skończyło się na nowym C. C pasuje do kabury, ale nie jestem pewien, czy wchodzi tak daleko, jak powinna, ale jest bardzo blisko. Powiedziano mi, że kabura pasuje do C2 lub CS, ale nie jestem pewien co do C. Zamierzam przyjrzeć się C2 mojego syna i zobaczyć, jak daleko wchodzi do kabury SME. Zdecydowanie mogę nosić C w tej kaburze, ale myślę, że ta wykonana specjalnie dla C byłaby lepsza, ponieważ muszą istnieć pewne różnice w dopasowaniu. Myślę, że może to być ograniczone przez miejsce, w którym osłona spustu się mieści, chociaż jest prawie całkowicie zakryta, myślę, że to czynnik ograniczający.

Próbowałem kilku kabur Kydex, które są przeznaczone do C2 i nie wchodzą do nich. Próbowałem kydexu dla Atlas Nyx, w ogóle nie wchodzi, a patrząc na koniec obu pistoletów, wydają się bardzo podobne pod względem rozmiaru, ale C musi być nieco większe.

#34 ·
Dziękuję! Więc w razie potrzeby skórzana kabura może pasować. Dobrze wiedzieć. Wciąż czekam, aż miejsca zaczną oferować taką z TLR7HLX. Na razie będę nadal nosił IWB z moim Tenicor.
Czy patrzyłeś na Hammer Armament? Mam jeden do mojego Atlasa Nyx i bardzo mi się podoba, jest z Kydexu. Patrzyłem na nich wczoraj wieczorem i wygląda na to, że mają kaburę do nowego C z kilkoma opcjami światła, ale nie pamiętam dokładnie, które.

#36 · (Edited)
Właśnie przełączyłem mój TLR7HLX na klucz 1913-2 i pasuje lepiej.

Mam zapasowy TLR1HL i C pasuje do większości moich kabur zaprojektowanych dla TLR1, takich jak Floodlight. Chcę po prostu czegoś nieco bardziej dyskretnego dla OWB. Naprawdę nie chcę wyjmować tlr7hlx podczas przechodzenia na owb.

Hammer tak naprawdę nie zajmuje się już ukrywaniem OWB.
Czy patrzyłeś na Hammer Armament?
Który model jest najlepszy do ukrytego noszenia OWB?

Nie produkujemy już dedykowanych kabur OWB Concealed carry. Thunder Classic może działać, jeśli jest noszony z kurtką, ale jeśli ukrywanie jest uzasadnionym priorytetem, IWB jest królem.