1911 Firearm Addicts banner

Iron sights or Red dot?

Przyrządy celownicze vs. Red dot

6.9K views 58 replies 47 participants last post by  clayw149  
#1 ·
Tak, zmęczony temat, ale ......Ciekawe, ile osób wciąż używa przyrządów celowniczych.

Kupiłem wiele różnych 2011 i rozważam kilka konkretnych 1911. Często zdarza się, że w końcu znajduję broń, której chcę, ale ma tylko przyrządy celownicze. Ostatnio NH Counselor i NH Agent commander. Widzę tak wiele niesamowitych konstrukcji (tylko przyrządy celownicze), które miesiącami wiszą na sprzedaż. Czy to problem z producentami, którzy powoli produkują większy % pistoletów z możliwością montażu optyki, i/lub czy wciąż duży % ludzi używa przyrządów celowniczych? Czy dodatkowe kilkaset dolarów za wycięcie pod optykę to duży problem, gdy jest to pistolet za 2000-6000 dolarów?

Osobiście nigdy nie rozważyłbym żadnego pistoletu, który ma tylko przyrządy celownicze. Zwłaszcza gdy coś takiego jak system IOS jest tak dobre, że można mieć ciastko i je zjeść. Moje 0,02? 80% 2011/1911 powinno być gotowe do optyki.

Warto zauważyć: Szybkie wyszukiwanie na GB daje 255 półautomatycznych pistoletów Nighthawk, ale tylko 53 pistolety IOS.

#3 ·
Lubię posiadać pistolety z przyrządami celowniczymi jako pamiątki, ale nie strzelałem z pistoletu innego niż testowy przez 4 lata, chyba że do budowy lub naprawy dla znajomych. Po prostu już mnie to nie interesuje. Jestem jednak teraz celniejszy z przyrządami celowniczymi, kiedy z nich strzelam.

#4 ·
Lubię posiadać pistolety z przyrządami celowniczymi jako pamiątki, ale nie strzelałem z pistoletu innego niż testowy do budowy lub napraw dla znajomych od 4 lat. Po prostu już mnie to nie interesuje. Jestem teraz bardziej celny z przyrządami celowniczymi, kiedy z nich strzelam.
Bardziej celny z przyrządami celowniczymi niż RDS?
Czy bardziej celny z przyrządami celowniczymi niż kiedyś?

#6 ·
Nie będę już kupował pistoletu, który zamierzam zatrzymać, którego nie można zamontować z optyką.

Podobnie, nie będę już kupował pistoletu, który zamierzam zatrzymać, którego nie można również używać z przyrządami celowniczymi.

Szkoda, że Wilson, Alchemy, Cabot, Brown itp. uparcie trzymają się swoich prymitywnych systemów montażowych.

Uwielbiam to, że Nighthawk dopasuje IOS również do innych producentów, ale dodatkowy koszt jest wysoki, a proces wyklucza wszystko ze specjalnym wykończeniem.

Od dawna pragnąłem Alchemy hard chrome, ale nie mam wrażenia, że Rob jest otwarty na zaprojektowanie hybrydowego mocowania. Cholerny uparty uczony...

#48 ·
Nie będę już kupował pistoletu, który zamierzam zatrzymać, którego nie można zamontować z optyką.

Podobnie, nie będę już kupował pistoletu, który zamierzam zatrzymać, którego nie można również używać z przyrządami celowniczymi.

Szkoda, że Wilson, Alchemy, Cabot, Brown itp. uparcie trzymają się swoich prymitywnych systemów montażowych.

Uwielbiam to, że Nighthawk dopasuje IOS również do innych producentów, ale dodatkowy koszt jest wysoki, a proces wyklucza wszystko ze specjalnym wykończeniem.

Długo marzyłem o Alchemy hard chrome, ale nie mam wrażenia, żeby Rob był otwarty na zaprojektowanie hybrydowego mocowania. Cholerny uparty uczony...
Co masz na myśli mówiąc o specjalnym wykończeniu? Zamówiłem blued Alchemy, którą rozważam wysłanie do Nighthawk, ale martwię się, jak "miętowo" będzie wyglądać, gdy zamontuję płytkę celownika. Jak dobrze Nighthawk radzi sobie z replikowaniem wyglądu i wykończeń innych producentów?

#7 ·
Brak kropek na pistoletach opartych na konstrukcji 1911, poza SA Omega, na którym zamontowałem kropkę około 20 lat temu.

Mam kropki na plastikowych pistoletach i pistoletach tarczowych kalibru .22.

Gdyby producenci platformy 1911 zrobili więcej, aby ułatwić montaż kropek, rozważyłbym to. Myślę, że większość mocowań kropek do 1911 wygląda jak inżynieryjne prowizorki i późniejsze dodatki.

Jim

#9 ·
Jestem tak oldschoolowy, że nie rozważałbym lunety na karabinie dźwigniowym, to plus astygmatyzm to powód, dla którego na mojej broni krótkiej nie będzie żadnych podświetlanych kropek. Próbowałem lasera na jednej z wielu broni mojego brata z laserem, co całkowicie zmieniło moją mechanikę strzelania. Zamiast patrzeć na górę zamka z przyrządami celowniczymi, patrzyłem nad płaszczyzną, do której jestem przyzwyczajony, patrząc około cala nad górą zamka na kropkę. Lubię moją mechanikę i zostanę przy tym, co wiem, że działa. Również Oldschoolowo, nie będę polegał na elektronice w broni dziennej, to jest przeciwko mojej religii. W maju skończę 62 lata

#10 ·
Wszystkie moje 1911 mają tylko żelazne przyrządy celownicze. Wszystkie moje rewolwery mają tylko żelazne przyrządy celownicze. Wszystkie moje strzelby mają tylko żelazne przyrządy celownicze. Moje karabiny to mieszanka żelaznych przyrządów celowniczych, kolimatorów, celowników pryzmatycznych i lunet. Moje pistolety AR mają zielone kropki. Kilka moich plastikowych pistoletów ma czerwoną kropkę lub zieloną kropkę.

• Like
Reactions: 39289
#13 ·
Mam czerwone kropki na każdym pistolecie, który posiadam, z wyjątkiem Sig P210T i DW ECP. W przypadku 210T nie można wyciąć zamka, a płyty adaptera naprawdę nie działają dobrze z optyką. Rozważam wycięcie zamka w moim ECP tylko z jednego powodu. Mam 67 lat i widzę cel znacznie lepiej z czerwoną kropką niż z przyrządami celowniczymi, szczególnie powyżej 10 jardów. Na 25 jardach tylko czerwona kropka. Gdybym był 10 lat młodszy, przyrządy celownicze byłyby dla mnie wystarczająco dobre, ale teraz tak nie jest.

#14 ·
Mam tylko sig z kropką na nim; ale jestem wierzący. Mój stary personel biurowy przechodzi teraz. Ale dla mnie haczyk jest taki, że nie mogę umieścić go na każdym pistolecie, który lubię nosić, a czasy, kiedy na moim pasie mógł być tylko jeden pistolet, minęły.
Zatem... do tego czasu poruszam się powoli. Zamierzam umieścić kropkę na Beretcie po uzyskaniu wycięcia pod optykę kompaktową. Będzie potrzebna płyta montażowa. Myślę, że będzie to test, czy płyty generalnie wypychają rzeczy za wysoko, czy potrzebuję broni z natywną konfiguracją pod optykę. Mój sig jest natywny z Holosun - podoba mi się niski profil góry.

#15 · (Edited)
Czerwone kropki są lepsze pod prawie każdym względem (celowniki, które nie wymagają baterii, to jeden z niewielu sposobów, w których celowniki są lepsze). Skupienie się na celu pozwala na większą precyzję i szybkość - to niezaprzeczalny fakt.

Wszystkie moje pistolety mają czerwone kropki, jedynym sposobem, aby pistolet, który zamierzam posiadać, nie miał czerwonej kropki, jest nabycie klasycznego pistoletu/pamiątki i chęć zachowania jego oryginalnego wyglądu.

#33 ·
Kupiłem dwa pistolety z kropkami, ale to będą moje jedyne. Powinienem je wypróbować, zanim kupiłem. Mój astygmatyzm jest niekompatybilny.

Zostanę przy żelazach.
Tylko kilka sugestii, ponieważ ja też mam łagodny astygmatyzm...

1. Mniejsza kropka jest lepsza do redukcji "rozmycia". Wolę kropkę w zakresie 2,5-3,25 MOA.
2. Czytałem z doświadczeń innych, że zielone kropki nie "rozmywają się" tak źle jak czerwone dla tych z nas, którzy mają astygmatyzm. Mam zarówno czerwone, jak i zielone i powiem, że wolę zielone, chociaż nie mogę ze 100% pewnością stwierdzić, że rozmywają się mniej... ale na pewno nie bardziej.

#46 ·
#29 ·
Mam jeden 1911 i jeden 2011 z kropką, nie planuję dodawać więcej. Lubię swoje pistolety i rewolwery z otwartymi przyrządami celowniczymi, czarnymi z przodu i z tyłu. Uważam, że kropka jest nieco szybsza i nieco dokładniejsza na dystans, ale bardziej lubię strzelać z otwartych przyrządów celowniczych. Lubię kropkę na karabinie kalibru 22, bardziej niż lunetę.