1911 Firearm Addicts banner

Pierwsze wrażenie: dziobak

13K views 96 replies 41 participants last post by  Jwp  
#1 · (Edited)
Jeden z nich nie jest taki jak inni...

Image

Przeszedłem tylko 100 nabojów przez Platypusa, ale wyciągnąłem kilka innych moich 1911, aby porównać.

Mój Platypus to w zasadzie 1911 z podwójnym stosowaniem za 1800 dolarów z malowaniem Cerakote za 500 dolarów. Jest gorszy pod względem dopasowania/wykończenia od Wilsonów (ACP i Experior) i Nighthawk (Talon 2) i Dan Wesson (PM9).

Platypus kosztuje 1/3 ceny droższych Wilson i Nighthawk, więc prawdopodobnie nie jest sprawiedliwe, aby zbytnio je porównywać.

Dan Wesson PM9 ma MSRP w tej samej cenie co Platypus. W tej samej cenie DW PM9 jest ze stali nierdzewnej w porównaniu do stali węglowej i aluminium w Platypusie. Platypus ma gorsze mieszanie na bezpieczniku chwytu/ogona bobra, bezpiecznikach kciukowych i zatrzasku zamka. Platypus ma lepsze mieszanie do noszenia niż DW na zamku.

Stealth Arms mocno zablokował lufę, dopasowanie zamka do ramy jest ciasne, a wszystkie elementy sterujące są pozytywne i płynne.

Mój Platypus ma normalną, kłującą fakturę chwytu. To byłoby prawdopodobnie zbyt agresywne w stosunku do nagiej skóry AIWB. Nacięcia metalowe wycięte narzędziem na innych 1911 zapewniają lepszy chwyt (z wyjątkiem Wilson ACP, który jest okropny). Kłujący chwyt Platypusa jest wystarczająco dobry do EDC. Dostałbym tylko mniej agresywną fakturę chwytu Platypusa, jeśli nosisz AIWB - oferuje bardzo słaby chwyt.

Platypus ma najgorszy spust. Wszystkie te pistolety są w zakresie 3-4 funtów, ale tylko Platypus ma pełzanie przed przełamaniem. Lubię strzelać szybko, więc tak naprawdę nie ma to dla mnie znaczenia (zamierzam przejść przez pełzanie), ale jeśli lubisz ustawiać spust, będzie to problem. Tutaj więcej pieniędzy oznacza więcej czasu spędzonego na dopasowywaniu w fabryce. Odczucie spustu poprawia się liniowo wśród tych pięciu pistoletów wraz ze wzrostem ceny.

Cerakote to Cerakote, co oznacza, że jest delikatny jak kalka. Port wyrzutowy już się odpryskuje, magwell jest porysowany i to tylko 100 nabojów, a ja jeszcze nawet nie zacząłem go wkładać do kabury.

Strzelanie... Nie strzelałem z nich jeden po drugim. Porównując z pamięci, te pistolety są mniej więcej takie same dla strzelania, które lubię robić (szybkie ćwiczenia poniżej 25 jardów). Większy odrzut z aluminiową ramą i bez amortyzatora, dowódcy celują szybciej niż rząd. Wszystkie są solidnymi pistoletami i bardziej podobne niż niepodobne. Jak w przypadku każdego dobrze zbudowanego 1911, strzelanie z Platypusa jest jak znajomość uścisku dłoni przyjaciela, którego dawno nie widziałeś.

Obiektywnie, pistolety ze spustem iglicznym tak bardzo się poprawiły. Mogę strzelać z mojego kompensowanego Glocka-45 lepiej niż z jakiegokolwiek z moich 1911. Dopiero w przypadku wysokiej klasy 2011 pistolety z kurkiem działają znacznie lepiej niż pistolety ze spustem iglicznym.

Ale platforma 1911 jest dla mnie emocjonalna. Na przykład, załaduję i wystrzelę na sucho Nighthawka, ponieważ jest to tak wyjątkowo dobrze zbudowany pistolet z wyjątkowo dopasowanym spustem. Doświadczanie tego poziomu obróbki jest jak delektowanie się dobrym posiłkiem lub odczuwanie ciepła słońca w zimny dzień.

Platypus jest w kolorach, które lubię, co czyni go najbardziej spersonalizowanym z moich 1911. Jest lekki ze względu na aluminiową ramę, a po potwierdzeniu niezawodności z kolejnymi 1000 nabojów, będę go nosił do mojego zimowego EDC.

Moje pierwsze wrażenie jest takie, że jakość wykonania Platypusa jest zgodna z jego ceną podstawową. Jest lepiej zbudowany i wykończony niż znacznie tańsze pistolety. Nie można go porównać z droższymi pistoletami. Nie otrzymujesz poziomu dopasowania/wykończenia Wilson/Nighthawk. Cena Platypusa wzrasta w miarę dodawania większej liczby kolorów i opcji. Myślę, że za to płacisz - ekstremalne dostosowywanie kolorów (i magazynki Glock). To dobry strzelec. To 1911.

#4 ·
Dobra recenzja, mam wrażenie, że większość recenzji Platypusa w mediach społecznościowych wydawała się zawsze pozytywna, tylko dlatego, że używa magazynków Glock. Poza tym naprawdę fajnie jest, ile możliwości personalizacji można zrobić z cerakotem, ale koniec końców to tylko cerakot.

#10 ·
Jako ktoś, kto wypróbował kilka z nich i po prostu nie może ich polubić, to najuczciwsza recenzja, jaką widziałem. Wydaje się, że wszyscy inni właściciele są częścią rodziny Mansonów, w jaki sposób przysięgają na te rzeczy i odmawiają przyznania się do jakichkolwiek wad.
Czy próbowałeś którejś z innych wschodzących marek z 2011 roku? MPA, Vudoo itp.?

#8 ·
Przyjaciel ma jeden i lubi go, z wyjątkiem tego, że musiał go odesłać, aby uzyskać spust światła, za który dodatkowo zapłacił.

Krzykliwe malowanie na większości jest moim głównym zniechęceniem.
Myślę, że Platypus to Gateway Gun dla właścicieli Glocków, aby strzelać do czegoś z działaniem młotkowym.

#14 ·
Zainteresowany tym, co myślisz o zmianach magazynków pod kątem magazynka Glocka. Bawiłem się jednym i pomyślałem, że wymagałoby to ode mnie trochę dostosowania, żeby szybko to robić.
Mój pistolet treningowy/do suchego strzelania to SIRT Glock 17. Prawdopodobnie oddaję pięć suchych strzałów na każdy nabój bojowy. Oddaję około 1000 nabojów bojowych tygodniowo, więc co najmniej 5000 suchych strzałów tygodniowo. Zatem częściej naciskam spust i zmieniam magazynki na platformie Glocka niż na platformie 1911/2011, z którą rywalizuję. Nieumyślnie wytrenowałem się więc w radzeniu sobie ze zmianą kąta magazynka i chwytu. Muszę kilka razy poćwiczyć indeks i mój mózg przełącza się na to, co trzymam.

#17 ·
Czekaj, czy nie boisz się, że zawsze chybisz celu (kolory szturmowców...)

j/k fajny artykuł

Nie mogę być jedynym, który był zirytowany, gdy dowiedziałem się, ile kosztują magazynki Staccato, kiedy kupiłem mojego Springfield Prodigy i chciałem dodatkowe magazynki. Czuję, że ten Platypus jest dobrym konkurentem dla marek takich jak Springfield i Bul Armory, w tym przedziale cenowym (podstawowym). Kiedy weźmie się pod uwagę magazynki Glock, to jest to atrakcyjne.

#18 ·
Nie mogę być jedynym, który był zirytowany, gdy dowiedziałem się, ile kosztują magazynki Staccato, kiedy kupiłem mojego Springfield Prodigy i chciałem dodatkowych magazynków. Czuję, że ten Platypus jest dobrym konkurentem dla marek takich jak Springfield i Bul Armory, w tym przedziale cenowym (podstawowym). Kiedy weźmie się pod uwagę magazynki Glock, to czyni go atrakcyjnym.
Moja największa skarga na 2011 i dlaczego nie będę nosił żadnego, to magazynki. Niezwykle delikatne i łatwo je włożyć za głęboko. Wargi podające lub rurka wyginają się o kilka setnych cala i przestają działać. Platypus używa podstawy magazynka jako twardego ogranicznika, a także fabrycznej listwy magazynka Glock na górze jako kolejnego twardego ogranicznika, aby zapobiec nadmiernemu włożeniu.

To problem z platformą 2011 - nowy Kimber zwęża wnętrze chwytu, aby spróbować zapobiec nadmiernemu wkładaniu magazynków. Naprawdę potrzebna jest jakaś standaryzacja magazynków 2011. Wargi podające mają różne wysokości i kąty, a niektóre (MBX) wsuwają się nawet zablokowane w zatrzasku magazynka, w zależności od pistoletu.

Dwa twarde ograniczniki na Platypusie i kąt magazynków OEM Glock dają duży prześwit i nadmierne włożenie wydaje się nie stanowić problemu.

#22 ·
Jeden z nich nie jest taki jak inne...

View attachment 1688527

Przeszedłem tylko 100 nabojów przez Platypusa, ale wyciągnąłem kilka innych moich 1911, aby porównać.

Mój Platypus to w zasadzie 1911 z podwójnym magazynkiem za 1800 dolarów z malowaniem Cerakote za 500 dolarów. Jest gorszy pod względem dopasowania/wykończenia od Wilsonów (ACP i Experior) oraz Nighthawk (Talon 2) i Dan Wesson (PM9).

Platypus kosztuje 1/3 ceny droższych Wilsonów i Nighthawk, więc prawdopodobnie nie jest sprawiedliwe, aby zbytnio je porównywać.

Dan Wesson PM9 ma MSRP w tej samej cenie co Platypus. W tej samej cenie DW PM9 jest ze stali nierdzewnej w porównaniu do stali węglowej i aluminium w Platypusie. Platypus ma gorsze łączenie na bezpieczniku chwytowym/bezpieczniku, bezpiecznikach kciukowych i zatrzasku zamka. Platypus ma lepsze łączenie do noszenia niż DW na zamku.

Stealth Arms uzyskało ciasne blokowanie lufy, dopasowanie zamka do ramy jest ciasne, a wszystkie elementy sterujące są pozytywne i płynne.

Mój Platypus ma normalną, kłującą fakturę chwytu. To prawdopodobnie byłoby zbyt agresywne w stosunku do nagiej skóry AIWB. Cięte narzędziami metalowe radełkowanie na innych 1911 zapewnia lepszy chwyt (z wyjątkiem Wilsona ACP, który jest okropny). Kłujący chwyt Platypusa jest wystarczająco dobry do EDC. Dostałbym tylko mniej agresywną fakturę chwytu Platypusa, jeśli nosisz AIWB - oferuje bardzo słaby chwyt.

Platypus ma najgorszy spust. Wszystkie te pistolety są w zakresie 3-4 funtów, ale tylko Platypus ma pełzanie przed pęknięciem. Lubię strzelać szybko, więc tak naprawdę nie ma to dla mnie znaczenia (zamierzam przejść przez pełzanie), ale jeśli lubisz ustawiać spust, będzie to problem. Tutaj więcej pieniędzy oznacza więcej czasu spędzonego na dopasowywaniu w fabryce. Odczucie spustu staje się lepsze liniowo wśród tych pięciu pistoletów w miarę wzrostu ceny.

Cerakote to Cerakote, co oznacza, że jest delikatny jak kalka techniczna. Port wyrzutowy już się odpryskuje, magwell jest porysowany i to tylko 100 nabojów i jeszcze nawet nie zacząłem go wkładać do kabury.

Strzelanie... Nie strzelałem z nich jeden po drugim. Porównując z pamięci, te pistolety są w zasadzie takie same dla strzelania, które lubię robić (szybkie ćwiczenia poniżej 25 jardów). Większy odrzut z aluminiową ramą i bez amortyzatora, komandorzy celują szybciej niż rząd. Wszystkie to solidne pistolety i bardziej podobne niż niepodobne. Jak w przypadku każdego dobrze zbudowanego 1911, strzelanie z Platypusa jest jak znajomość uścisku dłoni przyjaciela, którego dawno nie widziałeś.

Obiektywnie, pistolety z iglicą tak bardzo się poprawiły. Mogę strzelać z mojego kompensowanego Glocka-45 lepiej niż z jakiegokolwiek z moich 1911. Dopiero w przypadku 2011 z wyższej półki pistolety z kurkiem działają znacznie lepiej niż pistolety z iglicą.

Ale platforma 1911 jest dla mnie emocjonalną rzeczą. Na przykład, będę napinał i na sucho strzelał z Nighthawka, ponieważ jest to tak wyjątkowo dobrze zbudowany pistolet z wyjątkowo dopasowanym spustem. Doświadczanie tego poziomu obróbki jest jak delektowanie się dobrym posiłkiem lub odczuwanie ciepła słońca w zimny dzień.

Platypus jest w kolorach, które lubię, co czyni go najbardziej spersonalizowanym z moich 1911. Jest lekki ze względu na aluminiową ramę, a po potwierdzeniu niezawodności z kolejnymi 1000 nabojów, będę go nosił do mojego zimowego EDC.

Moje początkowe wrażenie jest takie, że jakość wykonania Platypusa jest zgodna z jego ceną podstawową. Jest lepiej zbudowany i wykończony niż znacznie tańsze pistolety. Nie może się równać z droższymi pistoletami. Nie otrzymujesz poziomu dopasowania/wykończenia Wilson/Nighthawk. Cena Platypusa rośnie w miarę dodawania większej liczby kolorów i opcji. Myślę, że za to płacisz - ekstremalne dostosowywanie kolorów (i magazynki Glock). To dobry strzelec. To 1911.
Całkowicie zgadzam się z Twoją oceną Platypusa, ponieważ odebrałem go w lutym tego roku i głęboko zanurzyłem się w Venomie, którego odebrałem w zeszłym tygodniu.

Platypus jest zgodny ze swoją ceną. Mój ma faktycznie odrobinę luzu na zamku, ale wciąż obsługuje wszystko, co na niego rzuciłem (z wyjątkiem początkowego okresu docierania). Czuję, że moja praca z cerakote mogła być nieco lepsza, ale wiedziałem, że zamierzam używać/holsterować tę rzecz, więc zużycie miało nastąpić szybko.

Myślę, że wciąż jest całkowicie wart swojej ceny, jeśli chcesz dostosować pistolet pod względem wyglądu. Lub jeśli masz już mnóstwo magazynków Glock i chcesz pójść ścieżką double stack 1911, to jest to oczywiste. Nie żałuję zakupu żadnego.

#25 ·
To zawody, wszyscy poruszają się tak szybko, jak potrafią. Magazynek wchodzi szybko. W prawdziwym świecie, w pewnym momencie, jakiś funkcjonariusz organów ścigania, w sytuacji zagrożenia życia i śmierci, będzie działał szybko i użyje zbyt dużej siły, ponieważ jego życie zależy od tego i zablokuje wyrzutnik.

#36 ·
"Przetestowaliśmy wszystkie magazynki, wszystkie w zasadzie pasują do wszystkich pistoletów."
- Właściciel Atlas Gunworks
Film poniżej otwiera się na cytacie.

Myślę, że to połączenie dwóch czynników: prędkości i siły.

Z wystarczającą prędkością można wepchnąć magazynek za zatrzask magazynka, zanim ten się zatrzaśnie i zatrzyma magazynek. Z wystarczającą siłą można całkowicie przepchnąć zatrzask magazynka.

To zawody, wszyscy poruszają się tak szybko, jak potrafią. Magazynek wchodzi szybko. W prawdziwym świecie, w pewnym momencie, jakiś funkcjonariusz organów ścigania, w sytuacji zagrożenia życia, będzie działał szybko i użyje zbyt dużej siły, ponieważ jego życie zależy od tego i zablokuje wyrzutnik.

Jak ludzie poruszający się szybko są w stanie wycelować w cel, pociągnąć za spust i nacisnąć przycisk zwalniający magazynek?

#27 ·
Dziobak jest całkiem fajny. Nie jestem pewien, czy poleciłbym go jako pierwszy 1911, ponieważ moduł chwytu jest jednoczęściowy, więc albo się go bierze, albo zostawia i biorąc pod uwagę różne chwyty, wolałbym mieć taką opcję niż jej nie mieć.

Niemniej jednak, jako kolejny zakup, kupiłbym go jako drugą 2011, ze względu na używanie magazynków Glock.

#30 ·
Faceci z T-rex arms przeprowadzili ostatnio obszerne testy, tj. kilka tysięcy nabojów, na swoim platypusie. Mieszane wyniki pod względem niezawodności. Dużo zacięć. Albo złe magazynki, albo ekstraktor wymagał regulacji, tak przypuszczam. Nadal podoba mi się pomysł tego pistoletu, ale z pewnością nie jest bardziej lub mniej niezawodny niż staccato. Magazynki Staccato zostały przetestowane pod kątem upadku i wydają się nadal działać niezawodnie. Nadmierne wkładanie, cóż, to rzecz w 2011 roku.

#31 · (Edited)
Faceci z T-rex arms przeprowadzili obszerny test, tj. kilka tysięcy nabojów, na swoim platypusie. Mieszane wyniki pod względem niezawodności. Dużo zacięć. Albo złe magazynki, albo wyciąg wymagał regulacji, zgaduję. Nadal podoba mi się pomysł na ten pistolet, ale z pewnością nie jest bardziej lub mniej niezawodny niż staccato. Magazynki Staccato zostały przetestowane pod kątem upadku i wydają się nadal działać niezawodnie. Nadmierne wkładanie, cóż, to rzecz w 2011.
Unikałem tego filmu, ponieważ był od Trexa, ale chyba muszę teraz obejrzeć. To pierwszy, o którym słyszałem z awariami, więc jestem ciekaw.

ETA - nieważne, nie mogę tego zrobić przez prawie półtorej godziny.

#32 ·
Myślę, że chłopaki z T-Rex Arms są dobrzy w niektórych rzeczach, ale mają tendencję do porównywania wszystkiego do Glocka 19 i kontynuują opróżnianie magazynków bez smarowania prosto z pudełka, jak Glock 19. Udusili Staccato kilka tygodni temu, a ludzie na Reddicie dostali szału.

Ogólnie rzecz biorąc, uważam, że 2011 są zazwyczaj bardzo przyjemne w strzelaniu, ale mają swoje dziwactwa i dopóki się z tym liczysz, nie ma problemu, którego nie można rozwiązać. To świetna platforma. Cholera, mam Prodigy, z którego wystrzeliłem około 1500 nabojów w ciągu ostatnich kilku miesięcy i nie miałem żadnych awarii. Wiem, że to nie jest dużo nabojów, ale jestem pod wrażeniem.

#38 ·
Przeładuję i oddam suchy strzał z Nighthawka, ponieważ jest to tak wyjątkowo dobrze zbudowany pistolet z wyjątkowo dopasowanym spustem. Doświadczanie takiego poziomu obróbki jest jak delektowanie się wykwintnym posiłkiem lub odczuwanie ciepła słońca w zimny dzień. TO. Sześć dni w tygodniu i dwa razy w niedzielę. Bardzo elokwentny pan:)

#42 · (Edited)
Nie mamy wystarczająco dużo osób, aby rozdzielić coś takiego jak Limited Optics i Open. Więc jeśli przyniesiesz Staccato XC, po prostu strzelasz przeciwko wszystkim innym. Ponieważ frekwencja jest tak niska, pozwala to ludziom dołączać z tym, co mają pod ręką. Oznacza to również, że oceniamy gościa z pistoletem USPSA open bezpośrednio przeciwko gościowi z Hellcat i żelaznymi przyrządami celowniczymi.

Często widzę, jak ludzie piszą coś w stylu "tak, próbowałem Atlasa Erebusa mojego przyjaciela i niewiele różni się od mojego Springfield Prodigy". W strzelaniu na jednym pasie są mniej więcej takie same. Ale w strzelaniu na współczynnik trafień Erebus to w zasadzie "pay-to-win" w porównaniu do Prodigy.

Wszyscy kupili pistolety wyścigowe z kompensatorem, kiedy zorientowaliśmy się, że nie będą nas oceniać według podziału/typu broni. Ten model punktacji naprawdę promuje sprzedaż broni. Właściciel sklepu zapewnił środowisko, w którym istnieje uzasadnienie zakupu pistoletu o wyższej wydajności. Jeśli strzelasz na jednym pasie, każda Glock lub M&P jest więcej niż wystarczająca. Ale użyj broni w punktacji współczynnika trafień (szczególnie bez podziału na działy), a nagle pojawia się powód/popyt/uzasadnienie, aby kupić pistolet o wyższej wydajności, ponieważ tutaj wyższa wydajność jest znacznie lepsza od standardowej broni.

Jesteśmy facetami od broni. Nie potrzeba wiele uzasadnień, aby dostać kolejny pistolet. "Kochanie, jestem 30 lat starszy niż przeciętny zawodnik na lokalnej strzelnicy, jedynym sposobem, w jaki mogę dotrzymać im kroku, jest pay-to-win z Atlasem Erebus", powiedziałem żonie.

#56 ·
Jesteśmy facetami od broni. Nie potrzeba wiele uzasadnień, żeby dostać kolejny pistolet. "Kochanie, jestem 30 lat starszy niż przeciętny zawodnik na lokalnej strzelnicy, jedynym sposobem, żeby z nimi nadążyć, jest pay-to-win z Atlasem Erebus" - powiedziałem żonie.
Moja wymówka, żeby przejść na TRT dla BJJ 😂

#45 ·
Doskonała recenzja. Od samego początku miałem prawdziwy problem z nazwą. „Stój, upuść broń, celuję w ciebie dziobakiem!”
Myślę, że grupą docelową jest młodszy entuzjasta, który opiera się na platformie Glocka. Chce przejść na platformę 2011 - jego wymarzonym zakupem jest SVI Infinity (sprawdźcie podobnie głupie nazwy tych pistoletów). Platypus jest bramą. Dostaje „jednorazową” personalizację (poprzez nieograniczoną paletę kolorów) jak 2011/Infinity, ale nadal może używać swoich magazynków Glocka, a podstawowy koszt pistoletu jest na dolnym końcu zakresu 2011. Może całkowicie uniknąć dodatkowych kosztów magazynków 2011 - moja kolekcja magazynków 2011 mogłaby kupić trzy nowe Glocki. Są po prostu zbyt drogie.