1911 Firearm Addicts banner
41 - 60 of 109 Posts
Szalone jest to, że nic w nim nie wymieniłem. Nawet sprężyny powrotnej, a zalecają to co 5 tys. Zamierzam ją wkrótce wymienić. Ciekawostką, której dowiedziałem się po niedawnym telefonie do staccato, jest to, że waga sprężyn powrotnych zmieniała się na przestrzeni lat. Kiedy dostałem broń w 2021 roku, była produkowana ze sprężynami powrotnymi 7 funtów. Następnie w 2022 roku przeszli na 9 funtów, a w 2023 roku przeszli na sprężyny 8 funtów, których nadal używają. Myślę, że 8 funtów to złoty środek między wydajnością a niezawodnością.

Jeśli chodzi o konserwację. Kiedy po raz pierwszy wyczyściłem ją po 20 tys. nabojów (mniej więcej), wewnątrz kompensatora znajdowała się ogromna warstwa nagromadzonego węgla. Bardzo trudno było to wyczyścić i nie miałem cierpliwości ani potrzebnych narzędzi, więc zleciłem czyszczenie w lokalnym sklepie. Biorąc pod uwagę, jak brudna była, myślę, że policzyli mi około 120 dolarów za czyszczenie, ponieważ rusznikarzowi zajęło to 1-2 godziny lol. Myślę jednak, że nie dopuszczę do tego, żeby znów doszło do tego stopnia, zanim ponownie ją wyczyszczę. Ale nie miałem żadnych problemów ani awarii, pomimo tego, jak brudna była. Jedyne co zrobiłem, to dodałem oleju po każdej sesji na strzelnicy.
Dzięki za wgląd! Kupiłem XC kilka miesięcy temu i jeszcze nie zabrałem jej na strzelnicę. To jednak zachęcające słyszeć o jej niezawodności. Nie wiem, czy kiedykolwiek będę miał okazję wystrzelić z niej 20 tys. nabojów, ale pocieszające jest wiedzieć, że nadal będzie działać jak precyzyjnie dostrojona maszyna!

Ten wątek ma tak duży zasięg, od xc lovefest po sand viper dog pile, a nawet brak czyszczenia broni przez 20 000 nabojów. Gdybym lubił popcorn, na pewno bym go pochłaniał podczas czytania tego.

Jak powiedział jeden z członków, weź to, czego chcesz. Jeśli czegoś się nauczyłem, to tego, że moje doświadczenia z bronią mogą i zazwyczaj są zupełnie inne niż twoje doświadczenia z tą samą bronią. Posiadanie broni to próba i błąd. W końcu natkniesz się na giwery, które "kochasz" i giwery, które są meh.

Cała ta wymiana zdań to zabawna pożywka, ale całkowicie bezużyteczna do podejmowania decyzji.

STI i Staccato zbudowały Combat Masters. To powiedziawszy, istnieje kilka oczywistych różnic między Staccato Combat Masters a innymi, które zostały wydane przez TTI. Ktoś inny niż STI/Staccato zbudował TTI 2011 i to, kim jest, było jednym z najlepiej strzeżonych sekretów w świecie 2011.
Ci, którzy wiedzą, na pewno nie mówią.

Cóż, z pewnością kilkanaście luf xc na sprzedaż w tym roku od jednego sprzedawcy, który twierdzi, że dostaje je jako drugie, opowiada inną historię. Podobnie jak niedokończone staccato, które ktoś tu ostatnio sprzedawał.
Kluczowym słowem są twierdzenia. Musiałbym mieć kogoś, kto naprawdę się na tym zna, aby udowodnić twierdzenie. To jest internet. Ludzie cały czas "twierdzą" różne rzeczy. To oszustwo. TTI zaprzeczyło twierdzeniu, że staccato je produkuje. Ale nie byłoby to pierwszy raz, kiedy ktoś zaprzeczył twierdzeniu, a ono było prawdziwe. Próbowałem funkcji wyszukiwania. Masz link?

No dalej, Taran sam je buduje. Wszyscy to wiemy.

Ale tak na serio, pomyślałbyś, że którykolwiek rusznikarz, którego używa, chciałby wiarygodności dla swojej pracy, prawda?
Zgaduję, że Taran zapłacił prawnikom dużo pieniędzy za sporządzenie umowy o zachowaniu poufności dla osoby, która produkuje broń TTI, dopóki nie wygaśnie lub ktoś nie popełni błędu i nie pozwoli na to, aby się wydało, możemy nie wiedzieć, kto je buduje

Słowo klucz to roszczenia. Musiałbym mieć kogoś, kto naprawdę się na tym zna, aby uzasadnić roszczenie. To jest internet. Ludzie "twierdzą" coś cały czas. To oszustwo. TTI zaprzeczyło twierdzeniu, że staccato je produkuje. Ale nie byłoby to pierwszy raz, kiedy ktoś zaprzeczył roszczeniu, a to byłaby prawda. Próbowałem funkcji wyszukiwania. Masz link?

To tylko pokazuje, co już ustaliliśmy. STI i Staccato wyprodukowały Combat mastery. Oczywiście mają programowanie do wykonywania cięć na zamku i mają części. Combat Mastery STI i Staccato są wyraźnie tak oznaczone. Te, o których mowa, to nieoznakowane TTI 2011, które mają oczywiste różnice w stosunku do broni z Teksasu.

Zdajesz sobie sprawę, że STI i Stacatto wyprodukowały Combat Mastery, prawda? Ograniczony zestaw dwóch pistoletów od Stacatto i STI CM. To nie znaczy, że produkują swoje pistolety. Myślałem, że pokażesz nam TTI Sand Viper lub Pit Viper. Nadal miło to zobaczyć, ale nie widzę w tym dowodu na cokolwiek. Dzięki za znalezienie tego.

to jedyna rzecz, której osobiście nie lubię w kompozycjach, to ich czyszczenie. Sumiennie czyszczę je po każdej sesji na strzelnicy. Próbowałem spryskiwać Pamem, nakładać smar, itp., aby zapobiec ich zabrudzeniu i nie jestem pewien, czy to coś daje. Zamierzam kupić kruszarkę do ołowiu do mojej Volquartsen Black Mamba, ponieważ gromadzi ołów po każdej sesji na strzelnicy, a czyszczenie zarówno ołowiu, jak i węgla szybko się starzeje.
Używam wyłącznie amunicji TMJ we wszystkich moich pistoletach z kompensatorem. Usuwa ołów z równania. I jest mnóstwo dobrych środków do czyszczenia węgla.

Jeśli myślą jest posiadanie kompensowanego 1911, kto jeszcze je produkuje? Oczywiście wspomniano o Nighthawk i istnieje wiele opcji portowanych, ale co z innymi integralnie kompensowanymi pistoletami?

Atlas, Charyn, BUL, Phoenix Trinity, Watchtower, lista jest długa.
Jeśli chodzi o posiadanie skompensowanego 1911, kto jeszcze robi taki? Oczywiście wspomniano o nighthawk i istnieje wiele opcji portowanych, ale co z innymi integralnymi skompensowanymi pistoletami?

Nigdy nie zostały zbudowane przez Staccato, nawet starszy Combat Master używał chwytu i ramy Staccato, ale nigdy nie zostały przez nich zbudowane.

Pit Viper zasadniczo nie ma nic wspólnego ze Staccato
To jest sprzeczne z powyższymi postami i przedstawionymi dowodami.

Jeśli chodzi o TTI, nie mogę przeboleć ceny i braku metalowego chwytu, moim wyborem byłby Atlas, Staccato to nie ten sam ręcznie składany pistolet STI.

Jeśli chodzi o tti, nie mogę przeboleć ceny i braku metalowego chwytu, atlas byłby moim wyborem, staccato to nie stara, ręcznie składana broń STI
Staccato jest dokładnie na tym samym poziomie ręcznego składania co STI zawsze było, to znaczy, w pewnym stopniu. To powiedziawszy, Staccato poprawiło wiele problemów starych pistoletów STI

41 - 60 of 109 Posts