1911 Firearm Addicts banner

Najlepsze systemy laserowe do pistoletów

18K views 25 replies 11 participants last post by  Notred  
#1 · (Edited)
Jestem zainteresowany kupnem laserowego systemu treningowego, aby zmaksymalizować mój trening na sucho. Czy ktoś ma rekomendacje dotyczące najlepszych systemów? Zależy mi na kosztach, trwałości i funkcjonalności powiązanej aplikacji na smartfona.

#4 · (Edited)
Jeśli uważasz, że 1911 mogą być frustrujące, poczekaj, aż zaczniesz "szkolenie laserowe".

Pistol Annie i ja spędziliśmy dużo czasu i pieniędzy i wypróbowaliśmy wiele rzeczy związanych z laserem. Wypróbowaliśmy tak dużo tego gówna, że straciłem rachubę. Jeśli masz pytania dotyczące któregokolwiek z nich, postaram się na nie odpowiedzieć. Nasze doświadczenie obejmuje między innymi:
Posiadamy wszystkie te rzeczy i prawdopodobnie więcej, o których zapomniałem. Od 2016 roku wydaliśmy na to gówno ponad 2000 dolarów. Oto mój ostateczny wynik:
  • Najlepszy stosunek jakości do ceny: aplikacja G-Sight Pro na Androida
  • Najlepszy sprzęt: pistolety laserowe SIRT
  • Najlepsze oprogramowanie klasy profesjonalnej: L.A.S.R.

676319

Aktualna konfiguracja L.A.S.R. w salonie.

676322

Zrzut ekranu z funkcji grupowania G-Sight Pro

Oto moja opinia oparta na naszym rzeczywistym doświadczeniu z ponad 3 lat i tysięcy dolarów --
Większość z tych rzeczy to absolutne gówno. Jest zawodny, niekompatybilny, zbyt drogi złom. Nie potrafię powiedzieć, ile razy odsyłaliśmy rzeczy, ponieważ zawiodły w ciągu kilku dni.

O mój Boże, "pistolety odrzutowe zasilane gazem" to po prostu absolutne gówno. Wszystkie lasery są produkowane w jakiejś chatce z błota w Chinach, a połowa z nich jest DOA po wyjęciu z pudełka. Lasery IR przestają działać i nie możesz zrozumieć, co jest nie tak, ponieważ nie możesz ich zobaczyć, gdy działają. Pistolety "gazowe" przeciekają, zatykają się, pękają zawory, mają pojemność około 5 strzałów itp. Wkłady laserowe nie pasują, nie strzelają, cokolwiek. To po prostu totalny pieprzony cyrk.

JEDNAK...
  • Pistolety SIRT są absolutnie solidne. To jedyna rzecz, jaką kiedykolwiek kupiliśmy, której nigdy nie żałowaliśmy i która nigdy nie zawiodła. Drogo, tak. Ale zyskujesz znacznie większą niezawodność i użyteczność niż wydawanie tego samego na zmodyfikowany złom airsoftowy lub jakiś zbyt drogi "adapter" do prawdziwego pistoletu.
  • Aplikacja G-Sight Pro jest absolutnie niesamowita za 10-15 dolarów. Kup wersję Pro za 10 dolarów i kup "Specjalną funkcję grupowania" za kolejne 5 dolarów. Nie pożałujesz. To jedyny pakiet, jaki widziałem z funkcją grupowania. To całkiem fajne. Musisz wyłączyć wszystkie rzeczy w tle w telefonie, włączyć tryb samolotowy itp. Potrzebujesz wolnego procesora, aby uruchomić aplikację i aparat, ale działa naprawdę dobrze w przypadku ćwiczeń dla jednej osoby.
  • Jeśli naprawdę chcesz się w to zagłębić, oprogramowanie L.A.S.R. jest zabójcze. Na niskim poziomie nie jest tak opłacalne jak G-Sight Pro, ale gdy poświęcisz czas i wysiłek, aby dobrze sobie z nim radzić i odblokować zaawansowane funkcje, jest niezrównane.
  • Oświetlenie ma znaczenie. Nie możesz mieć za dużo i nie możesz mieć za mało. Twoje cele nie mogą być odblaskowe. Teraz drukujemy wszystkie nasze cele na papierze gazetowym w kolorze manili lub brązowym papierze rzemieślniczym.
  • Zapewnienie aplikacjom telefonicznym jak największej ilości pamięci i procesora ma znaczenie. Jeśli coś nie działa w aplikacji telefonicznej, prawdopodobnie dlatego, że masz zbyt wiele rzeczy w tle. O ile nie potrzebujemy Bluetooth, usług lokalizacyjnych lub czegoś w tym rodzaju do uruchomienia aplikacji, teraz zamykamy wszystko i włączamy tryb samolotowy w naszych telefonach.

• "Interaktywne" cele są moim zdaniem wciąż tylko sztuczkami, stratą pieniędzy. Kiedy przestaje działać, nie wiesz, czy czujnik lasera się zepsuł, czy bateria celu się wyczerpała, czy wkład lasera się zepsuł, czy bateria wkładu lasera się wyczerpała i tak dalej. Spędzisz znacznie więcej czasu próbując dowiedzieć się, dlaczego ta cholerna rzecz nie działa, niż kiedykolwiek spędzisz na jej używaniu.
  • Utrzymuj to tak proste, jak to możliwe. Trzymaj się oprogramowania lub aplikacji laserowych, widocznych laserów, wydrukowanych celów.
To moja historia i się jej trzymam. Twoje wyniki mogą się różnić.

#8 ·
Jeśli myślisz, że 1911 mogą być frustrujące, poczekaj, aż zaczniesz "trening laserowy".

Pistol Annie i ja spędziliśmy dużo czasu i pieniędzy i wypróbowaliśmy wiele rzeczy związanych z laserami. Wypróbowaliśmy tak wiele tego gówna, że straciłem rachubę. Jeśli masz pytania dotyczące któregokolwiek z nich, postaram się na nie odpowiedzieć. Nasze doświadczenie obejmuje między innymi:
Posiadamy to wszystko i prawdopodobnie więcej, o czym zapomniałem. Od 2016 roku wydaliśmy na to **** ponad 2000 dolarów. Oto moje podsumowanie:

Oto moja opinia oparta na naszym rzeczywistym doświadczeniu z ponad 3 lat i tysięcy dolarów --

To moja historia i się jej trzymam. Twoje wyniki mogą się różnić.
Mam SIRT i zgadzam się z twoją recenzją. Rozważałem zakup Smokeless Range. Widzę, że go masz, ale nie wspomniałeś o nim w swojej recenzji. Czy jest coś w nim, co ci się nie podoba?

#5 ·
Mam system Laserlyte Quick Tyme Target. Chciałem system, który nie wymagałby aplikacji. Działa świetnie, ale nieodłączne ograniczenia w tych systemach to 1) 1911 to pistolet SA, więc nie można oddawać powtarzalnych strzałów z wkładem laserowym, tak jak w przypadku strzelania na żywo, i 2) nie ma odrzutu.

#7 ·
Mam system Laserlyte Quick Tyme Target. Chciałem system, który nie wymagałby aplikacji. Działa świetnie, ale nieodłączne ograniczenia w tych systemach to 1) 1911 to pistolet SA, więc nie można oddawać powtarzalnych strzałów z wkładem laserowym, tak jak w przypadku ostrego strzelania, i 2) nie ma odrzutu.
Claudia mówi, że jeden z nich jest w głównym klubie strzeleckim, gdzie uczy. Mówi, że wydaje się działać całkiem dobrze, chociaż widziała, jak używają go inni, a sama tego nie robiła. Lubię wkłady laserowe - szczególnie do pracy nad pierwszym strzałem z kabury lub pierwszym strzałem po przeładowaniu z prawdziwej broni palnej.

#9 ·
To bardzo pomocne, dziękuję wszystkim. Założyłem, że będą pewne ograniczenia, na przykład brak możliwości oddania drugiego strzału bez ręcznego przeładowania broni. Podoba mi się sirt, ale na razie nie mają modelu w 1911. Jestem zadowolony z pierwszego strzału z trenażera. Również w poszukiwaniu zmiany punktu trafienia spowodowanej szarpnięciem spustu. Wyobraziłem sobie wkład laserowy, który mogę włożyć do mojego pistoletu (mile widziane rekomendacje) i aplikację na cel/smartfon.

#13 ·
To bardzo pomocne, dziękuję wszystkim. Założyłem, że będą pewne ograniczenia, takie jak brak możliwości oddania drugiego strzału bez ręcznego przeładowania broni. Podoba mi się sirt, ale na razie nie mają modelu w 1911. Jestem zadowolony z pierwszego strzału z trenażera. Również w poszukiwaniu zmiany wpływu poi z powodu szarpania spustem. Wyobraziłem sobie wkład laserowy, który mogę włożyć do mojego pistoletu (mile widziane rekomendacje) i aplikację na cel/smartfon.
Jeśli masz telefon z Androidem, po prostu pobierz darmową wersję aplikacji G-Sight i kup wkład laserowy. Tak naprawdę nie ma znaczenia, który. Moje doświadczenie jest takie, że w przypadku wszystkich z nich występuje 60%-70% wskaźnik awaryjności. Jeśli kupisz trzy, jeden umrze po tygodniu, jeden będzie DOA, a jeden będzie działał. Który dostaniesz, kiedy, jest po prostu losowe.

#15 ·
Więc wyjąłem kamerę Laser Ammo/Smokeless Range, podłączyłem ją do mojego laptopa/oprogramowania L.A.S.R. i rozpoznaje strzały z pistoletu SIRT. Myślę, że to jakiś dziwny aparat tylko na podczerwień, a zdjęcia są okropne, ale rozpoznaje czerwony laser. Więc SIRT powinno działać z SR, ale sprawdzę to za kilka dni.

#16 ·
Ot tak, oto przykład ćwiczenia, które mogę wykonać za pomocą oprogramowania do rejestrowania strzałów i urządzenia resetującego (SIRT, Laser Ammo, CoolFire itp.)

Wiem, że nie każdy potrzebuje, chce lub może sobie pozwolić na urządzenie resetujące. Są drogie, mogą być zawodne w zależności od tego, co dostaniesz, nie zawsze są dostępne w naszych ulubionych broniach palnych itp. Rozumiem to wszystko i nie sugeruję, że każdy powinien to robić. Oferuję to tylko jako przykład tego, co można zrobić z niektórymi z tych systemów. Może zainspiruje to niektórych z was do poważnego rozważenia tego w tej erze CoViD i niedoboru amunicji. Możliwe jest uzyskanie naprawdę dobrego treningu w małej przestrzeni i skupienie się na wyciąganiu z kabury, prezentacji, obrazie celowniczym, kontroli spustu, przejściach i technice wolnej ręki/SH/WH, mimo że nie ma odrzutu.

To jest 1/4-skalowa grupa docelowa IDPA Shoot/No-Shoot wydrukowana na papierze 8,5"x11".

677363

Mogę strzelać z odległości 7'6" (1/2-skala 5 yds) i 10'6" (1/2-skala 7 yds) w moim salonie. (Pokój jest dość duży i faktycznie mogę zrobić 5, 7, 10 i 15 jardów w skali 1/2.) Cel jest mniejszy niż połowa skali, więc strzelanie jest nieco bardziej wymagające niż powinno być, ale to w porządku. Mam "pas", który ma około 5' szerokości - wystarczająco szeroki, że mogę zrobić spory krok z jednej strony na drugą, aby "zejść z X". Więc mógłbym to łatwo zrobić w pokoju o wymiarach 10' x 14', gdybym miał miejsce wokół mebli do poruszania się.

W każdym razie, to ćwiczenie składa się z 9 serii ognia. Wynik to 5, 3, 1. Trafienie w No Shoot to -5:
Serie 1-3: Na sygnał wyciągnij, oddaj dwa strzały do każdego celu zagrożenia.
Serie 4-5: Wyciągnij, oddaj dwa, przeładuj, oddaj dwa.
Serie 6-7: Wyciągnij, oddaj dwa, przeładuj, oddaj dwa tylko jedną ręką
Serie 8-9: Wyciągnij, oddaj dwa, przeładuj, oddaj dwa tylko drugą ręką.
Zaczynam również po lewej lub prawej stronie, robię jeden krok na drugą stronę przy każdym wyciąganiu i przeładowaniu.

Oprogramowanie rejestruje wynik i czas oraz oblicza "współczynnik trafień" (punkty na sekundę) dla oceny. Pokazuje diagnostykę (ślady lasera), dzięki czemu mogę zobaczyć, jak bardzo poruszam lufą, pociągając za spust, i pokazuje czasy podziału.

Wykonywanie tego ćwiczenia (z dodatkowym ruchem) przez trzy razy to przyzwoity trening. Na strzelnicy byłoby to ćwiczenie 28-nabojowe - czyli około 75 nabojów pracy i czuje się całkiem prawdziwe. Jeśli chciałbym, mógłbym zastąpić dwa inne ćwiczenia zamiast powtarzać to. (Może ćwiczenie Rangemaster Baseline Concealment, które można znaleźć tutaj na ostatniej stronie: https://www.rangemaster.com/wp-content/uploads/2019/12/2020-01_RFTS-Newsletter.pdf, lub ćwiczenie kadencji lub kasyna.) Mógłbym mieć szersze przejścia, cele na różnych wysokościach, cele pod kątem 45 do 90 stopni itp. Mogę wykonywać dowolną kombinację ćwiczeń wielo-strunowych, które chcę. Jeśli chcę zrobić tryb wyścigowy, oprogramowanie pozwoli Pistol Annie i mnie konkurować. (Nie robię tego zbyt często, ponieważ dostaje dużą głowę, kiedy cały czas wygrywa. ;-))

Absolutnie żadna taka laserowa rzecz nie będzie replikować strzelania z .45ACP, a nawet 9mm. Ale nie ma wątpliwości, że tego typu praca może zapewnić cenne wzmocnienie i poprawę moich podstaw, mechaniki i technik. To dobry trening i sprawia przyjemność.

Ponownie, nie sugeruję, że to dla wszystkich, ale jeśli już jesteś zainteresowany, być może zachęci cię to do poważnego zastanowienia się nad urządzeniem resetującym.

#18 · (Edited)
Cóż, spędziłem dziś cały dzień na diagnozowaniu/naprawianiu/testowaniu pistoletu treningowego Laser Ammo (KWA ATP-LE) i CoolFire Trainer dla Walther PPQ Pistol Annie - oba używają laserów IR i potrzebowałem ich do prawidłowego przetestowania Smokeless Range. Oba działają teraz prawidłowo, z wyjątkiem zerowania laserów.

Otrzymaliśmy również tanie, chińskie urządzenie resetujące spust od LaserLyte - Trigger Tyme Laser Trainer Pistol - Compact - rzekomo podróbkę G43: Amazon.com : LaserLyte Laser Trainer Pistol Compact GLOCK 43 familiar size weight and feel RESETTING TRIGGER at 5.5 lb is ready to shoot after every pull FIRES a laser dot when REAL GUN SIGHTS for training : Sports & Outdoors
678667

Tak naprawdę nie jest. G43 jest bardziej kanciasty, a rama chwytu jest głębsza od przodu do tyłu, ale ma beznadziejny, miękki spust jak Glock. Ma widoczny czerwony laser jak pistolety SIRT i dostaliśmy go, aby sprawdzić, czy jest to przyzwoita, tańsza opcja dla SIRT.

CoolFire ma całkiem niezłe kopnięcie jak na gazowy trenażer odrzutu - zdecydowanie więcej niż urządzenie Laser Ammo zasilane zielonym gazem. Ale ma około 1/4 pojemności - 7-8 dobrych strzałów w porównaniu do 25-30 w Laser Ammo

#19 ·
@dldarrow Zainstalowaliśmy i przetestowaliśmy dzisiaj najnowszą wersję Smokeless Range. Rzeczywiście działa dobrze z SIRT i widocznymi laserami Laserlyte Trigger Tyme, a także z urządzeniem odrzutu lasera IR CoolFire Trainer. Nadal mamy problem z prawidłowym zarejestrowaniem urządzenia odrzutu Laser Ammo KWA ATP, ale ich wsparcie techniczne jest bardzo dobre i jestem pewien, że nas uruchomią.

Nie używałem tego od dłuższego czasu, a v.2.0 ma pewne ulepszenia. Istnieje kilka ćwiczeń z ruchomymi celami, które działają bardzo dobrze. Oto krótki film, na którym wykonuję ćwiczenie.

Potwierdzę moją opinię, że konfiguracja jest o wiele bardziej skomplikowana niż oprogramowanie LASR. Chociaż z pewnością robi pewne rzeczy, których po prostu nie można zrobić za pomocą LASR, naprawdę musi być w konfiguracji stałej lub półtrwałej. Po prostu zbyt wiele kłopotów, aby skonfigurować go do spontanicznej sesji ćwiczeń i po prostu nie mamy miejsca w domu, aby go zostawić.

Jest jednak wiele rzeczy, które moglibyśmy z tym zrobić i będziemy szukać sposobu na uzyskanie dedykowanego pokoju symulacyjnego w przyszłości.

#21 ·
Ponowię moją opinię, że konfiguracja tego jest o wiele bardziej skomplikowana niż oprogramowanie LASR. Chociaż z pewnością robi pewne rzeczy, których po prostu nie da się zrobić z LASR, naprawdę musi być w stałej lub półtrwałej konfiguracji. Po prostu zbyt wiele kłopotów, aby skonfigurować go na spontaniczną sesję treningową i po prostu nie mamy miejsca w domu, aby go zostawić.
Mam miejsce, aby go skonfigurować i zostawić, ale kupiłbym dedykowany komputer, aby go uruchomić. I jeśli dobrze rozumiem, działa tylko z czerwonymi i IR laserami. Mój pistolet SIRT ma zielony laser. Mam oprogramowanie LASR i lubię je, ale wciąż przyciągają mnie miriady fajnych rzeczy, które może zrobić pakiet SR.

Dzięki za dodatkową pracę, aby przetestować i pokazać nam, co robi!

#23 · (Edited)
Daj nam znać, co myślisz o systemie Strikeman. Ten system wydaje mi się atrakcyjny. Interesuje mnie wkład laserowy; Mam nadzieję, że wyższa cena i dobre recenzje oznaczają, że jest lepszy niż opcje z serwisu eBay.

#24 ·
Daj nam znać, co myślisz o systemie Strikeman. Ten system wydaje mi się atrakcyjny. Interesuje mnie wkład laserowy; Mam nadzieję, że wyższa cena i dobre recenzje oznaczają, że jest lepszy niż opcje z serwisu eBay.
Właśnie przeczytałem wiele recenzji systemu Strikeman. Kilku recenzentów wspomniało o problemie ze słabą jakością statywu, który trzyma kamerę smartfona, która jest skupiona na dostarczonym celu. Mam system Mantis Laser Academy, który wykorzystuje bardzo podobne komponenty (jeśli nie od tego samego producenta). Mój system zawiera również 2. większy statyw, który lepiej trzyma mojego iPhone'a. Próbowałem również używać iPada zamiast iPhone'a - wymaga to ustawienia iPada w pionie, używając kilku przycięć 2x4, ponieważ ani mały, ani większy statyw nie pomieszczą urządzenia mobilnego o rozmiarze/wadze iPada Pro (12,9"). Ekran iPada jest o wiele łatwiejszy do zobaczenia z większych odległości.

Inni recenzenci systemu Strikeman wspomnieli o problemach z oprogramowaniem w aplikacji, a także o problemach z oświetleniem otoczenia, co skutkowało oddaniem strzałów, które albo nie zostały zarejestrowane, albo "phantom" strzałów, które w tajemniczy sposób pojawiały się nawet wtedy, gdy broń nie została wystrzelona. Te same problemy dotyczą również zestawu Mantis Laser Academy. Kilka dni temu wysłałem komentarz do Mantis (za pośrednictwem formularza komentarzy na ich stronie internetowej), wymieniając problemy, których doświadczałem podczas korzystania z ich zestawu. Czekam z niecierpliwością na odpowiedź od nich.

W międzyczasie wygląda na to, że żaden ze sprzedawców tych zestawów laserowych nie zapewnia kompleksowej dokumentacji dotyczącej konfiguracji zakresu lasera do suchego strzelania. Podczas gdy aplikacje zapewniają pewne instrukcje informacyjne dotyczące ustawiania lub personalizowania różnych opcji dla aplikacji, są one niejasne co do tego, jak rozwiązać brakujące lub phantom strzały, które są punktowane (lub nie są punktowane). Nie ma instrukcji ani zaleceń dotyczących konfigurowania odległości zakresu lasera, tj. jak daleko umieścić statyw kamery od celu, jakie są optymalne odległości dla strzelca od celu (trudno zobaczyć ekran iPhone'a, gdy jesteś w odległości ponad 15'). Innym problemem, jaki mam, jest to, że niezależnie od oświetlenia, którego próbowałem użyć, ostrość celu na ekranie urządzenia mobilnego nigdy nie jest ostra/wyraźna. Nie można po prostu użyć zwykłej techniki ustawiania ostrości aparatu, której używasz podczas robienia zdjęć, gdy patrzysz na widok z kamery, gdy aplikacja laserowa jest w użyciu. Wreszcie, podczas testowania za pomocą iPada zamiast iPhone'a, uzyskałem pewne nieoczekiwane wyniki, takie jak punktowanie każdego strzału jako "1", zamiast odzwierciedlać to, co strzały na celu faktycznie wyświetlały (np. 7, 8, 9, 10). Może występować pewna niezgodność podczas korzystania z aplikacji Mantis Laser Academy na iPadzie - będę jednak kontynuował testowanie, aby sprawdzić, czy ten wynik był rodzajem ustawienia opcji lub inną anomalią.

Ogólnie rzecz biorąc, spodziewałem się, że moja aplikacja laserowa będzie bardziej "dopracowana" i że statywy będą solidniejsze (naprawdę są to tandetne, chińskie elementy). Wkład laserowy ("
Pink Rhino") wydaje się dobrze wykonany i powinien wytrzymać (dłużej niż 3 małe baterie). Mam nadzieję, że zostaną wprowadzone aktualizacje oprogramowania w celu poprawy jakości obrazu i wydajności w aplikacjach. Podsumowując, obecne implementacje tych systemów laserowych wydają się nieco prymitywne i prawdopodobnie z czasem staną się lepsze. Będę nadal eksperymentował z moim zestawem Mantis Laser Academy i zobaczę, czy mogę dostosować oświetlenie i konfigurację fizyczną, aby poprawić wrażenia.

Mam również system wydajności strzelania na sucho Mantis X2 i moim zdaniem jest to znacznie bardziej dopracowany produkt. (Informacje tutaj: Jak to działa). Na razie będę nadal ćwiczył zarówno z zestawem Laser Academy, jak i urządzeniem montowanym na szynie akcesoriów X2 i mam nadzieję zobaczyć pewne ulepszenia podczas mojej następnej wizyty na strzelnicy. Tym, którzy rozważają zakup systemu laserowego do ćwiczeń na sucho, polecam przeczytanie recenzji online (skup się na tych z mniej niż 4-5 gwiazdkami) i porozmawiać z ludźmi, którzy je posiadają lub używali.

#25 · (Edited)
Moje wysiłki z zestawem Mantis Laser Academy w ciągu ostatniego miesiąca nie były do końca satysfakcjonujące. Zorganizowałem swoją piwniczną pracownię jako "strzelnicę", ponieważ jest długa i wąska (~2,7 m x 9 m), ma drzwi, które można zamknąć do przylegających pralni i pokoi rekreacyjnych, i ma tylko 2 okna z luksferami. Niewiele światła zewnętrznego wpada, aby powodować rejestrowanie strzałów fantomowych. Przeprowadziłem wiele eksperymentów z oświetleniem, celem i konfiguracją kamery (iPhone). Światła fluorescencyjne w warsztacie wydają się powodować problemy z fałszywymi trafieniami, a także z prawidłowymi trafieniami w cel, które nie są prawidłowo oceniane. Próbowałem wyłączyć oświetlenie górne i używać przenośnego oświetlenia LED na różnych poziomach intensywności. Próbowałem nawet oprawić dostarczone cele w odpowiednio duże kartonowe pudełko, a następnie podświetlić cel światłem LED. To również nie pomogło, pomimo godzin i wysiłków, które w to włożyłem, więc postanowiłem przejść do czegoś nowego.

Przeszukiwałem w Internecie w poszukiwaniu systemu treningu laserowego, który byłby prosty w konfiguracji, zapewniałby dokładne wyniki, a przede wszystkim byłby przyjemny w użyciu. Następnie znalazłem interesujący system treningu na sucho w Dry Fire Online (Dry Fire Online). Ponieważ miałem już wkład laserowy i statyw, pobrałem aplikację DFO na mojego iPhone'a i skorzystałem z bezpłatnego okresu próbnego. System wykorzystuje aparat iPhone'a do wykrywania strzałów do celów DFO ustawionych na moim MacBooku. Moje testy w ciągu ostatniego tygodnia miały minimalne problemy z fantomowymi trafieniami spowodowanymi problemami z oświetleniem lub nieprawidłowościami w punktacji. Zamiast używać papierowych tarcz, które muszą być rozpoznawane i automatycznie ustawiane ostrości przez aplikację na smartfonie, użytkownik Dry Fire Online łączy się ze stroną internetową DFO (na MacBooku), aby zbudować "scenę" z rodzajem celu, odległościami i wszelkimi opcjami, których użytkownik chce użyć. Następnie używam aplikacji kamery DFO na iPhone'a do pracy ze stroną internetową Dry Fire Online.

Oto kilka filmów z ich strony internetowej, które ilustrują, jak to wszystko działa, i niektóre z wielu dostępnych opcji celów.

Jak widać na pierwszym filmie, konfiguracja obejmowała projektor wideo, który łączy się z laptopem i wyświetla obraz celu w realistycznym rozmiarze na ścianie lub ekranie. W mojej obecnej konfiguracji (na razie w pokoju na piętrze), ponieważ nie mam projektora, moim celem, w który strzelam laserem, jest ekran 13-calowego MacBooka. To dość mały cel, gdy strzelam z odległości około 4,5 m. I dość trudno jest stwierdzić, czy trafiłeś w cel (co jest wskazane przez znaki krzyżyka +++). Ponieważ ten tymczasowy pokój (który jest cieplejszy i wygodniejszy niż moja piwniczna pracownia!) ma w pobliżu 47-calowy telewizor z płaskim ekranem, podłączyłem wyjście HDMI z MacBooka do zapasowego wejścia w telewizorze. Dzięki temu mogę zobaczyć, gdzie wylądowały moje strzały. Niestety, telewizor nie może być używany jako rzeczywisty cel (nie jest to inteligentny telewizor z przeglądarką podłączoną do Internetu). Istnieją również pewne problemy z wystrzeliwaniem lasera na ekranie telewizora LCD (brak odbicia z powrotem do kamery dla jednego). Musiałem umieścić matowy kawałek plastiku (wycięty z przezroczystego 3-pierścieniowego segregatora Staples) na ekranie MacBooka, aby upewnić się, że rejestruje trafienia laserem prawidłowo. Pewnego dnia mogę kupić projektor wideo do wykorzystania w mojej warsztatowej "strzelnicy" - kiedy to zrobię (i jeśli to zrobię, ponieważ mogą być drogie), będę celował w znacznie większy cel z większej odległości - znacznie bardziej realistyczną konfigurację. Do tego czasu, oto konfiguracja, której używałem do testowania.

696455

696456

#26 ·
Lubię to proste. Więc kupiłem wkład Laserlyte, żeby go wypróbować. Laser pozostaje włączony przez kilkadziesiąt milisekund. Zatem pojedyncza, czysta plamka lasera pokazuje dobre pociągnięcie za spust, a także trafienie w cel, który zdecydowałem się użyć. 9mm tak mi się spodobało, że kupiłem 45 i 380 dla żony. Mój G3c ma możliwość ponownego strzału, więc nie trzeba przeładowywać po każdym strzale. Laserlytes są również przydatne do zerowania celowników w domu. Kupiłem MantisX i jest świetny do strzelania NA ŻYWO, ale strzelanie na sucho jest bardzo zawodne, często pokazując wiele strzałów, gdy był tylko jeden.