1911 Firearm Addicts banner
21 - 40 of 127 Posts
Pańska filozofia życiowa jest imponująca, ponieważ wierzy Pan w odwdzięczanie się, zwłaszcza w celu wpływania na życie młodego człowieka. Tego właśnie brakuje w życiu wielu młodych ludzi i często poruszają się oni po życiu jak łódź z uszkodzonym sterem. Hołd nauki nawigacji lądowej na zawsze pozostanie w pamięci młodego Garrisona, podobnie jak pistolet, który Pan dla niego buduje. Mężczyźni tacy jak Pan robią ogromną różnicę w życiu innych.

Discussion starter · #23 ·
Jesteście zbyt mili. Wstrzymajmy wszelkie pochwały, dopóki nie skończę pistoletu. Co się stanie, jeśli wszystko zepsuję?
:ROFLMAO:

Discussion starter · #27 ·
Fajnie. Dzięki za informowanie nas na bieżąco. Czy ktoś wie, dlaczego nazywa się to francuskim Norderem?
Nie mam pojęcia. Szukałem tego kilka razy i nic nie znalazłem. Historie są tak zróżnicowane, że są niemożliwe
Jedna z nich mówiła, że grawer (podobno facet, u którego uczył się Alvin White) nazwał tę linię „francuską granicą”.
Ale on zrobił prawdziwą granicę. Dookoła płaskiego obszaru slajdu

Zawsze zakładałem, że jest to po prostu adaptacja szerszych „francuskich” stylów dekoracyjnych, które często obejmują bogate i ozdobne obramowania wnętrz na wszystkim, od mebli i wystroju wnętrz po projekty stron / okładki książek / papeterię:

Image

Francuski design, oprócz tego, że jest uważany za „luksusowy”, jest zwykle nieco wyszukany i nieco zbędny, ale elegancki / okazja dla rzemieślnika do zaprezentowania swojej wirtuozerii, a „tradycyjny” francuski design jest wszystkim, tylko nie minimalistyczny.

Dodanie linii lub obramowania na wewnętrznej krawędzi płaskiego suwaka 1911 pasowałoby do tego „stylu”, zwłaszcza jeśli wyewoluował z pełnych praktyk grawerskich jako „dodatkowa” linia ozdobna, która tak naprawdę nie pełni żadnej praktycznej funkcji, ale jest tylko małą ozdobą dodaną, aby nadać odrobinę elegancji i artyzmu nawet prosto stylizowanej broni, i mógłbym sobie wyobrazić, że grawer zostanie poproszony o nie wykonanie lub niechęć do wykonania w pełni ozdobnej grawerki „w stylu francuskim” na broni, ale zostanie poproszony „może po prostu zostawić ‘francuską’ obwódkę” na suwaku i ewoluuje stamtąd jako „styl” ozdoby suwaka jako własna „rzecz” dla 1911 / pistoletów / rusznikarstwa.

~Augee

View attachment 1773536
View attachment 1773538
Ukończyłem budowę Colta "LE":
I mam specjalny pistolet 1911 na moim stole warsztatowym dla młodego mężczyzny z mojej okolicy.
Ma zamiar wstąpić do wojska, a ostatecznie uczęszczać do szkoły Rangers, a następnie odbyć służbę w Benning.
Jego nazwisko to Garrison. Zasadniczo stało się dla mnie niemożliwe, aby nie zbudować mu pistoletu.
Wziąłem używany 9mm SA Garrison, 5", niebieski jako broń bazową. Kosztował 549 dolarów w moim lokalnym sklepie z bronią. Dopasowanie zamka do ramy było bardzo dobre, podobnie jak dopasowanie rygla lufy.
Reszta zasadniczo nic nie znaczy, ponieważ wymienię wszystkie małe części i wykończę je ponownie.
Zacząłem dziś wieczorem od zamka, ręcznie wycinając francuską obwódkę.
Małe kroki, ale przynajmniej teraz nie ma odwrotu i skończę to, zanim chłopak ukończy szkołę Rangers.
View attachment 1773535
View attachment 1773537
Nowy tutaj. Co dokładnie to francuska obwódka? Jaka jest jej funkcja? Dzięki

21 - 40 of 127 Posts