1911 Firearm Addicts banner

Nowy (Beretta) Manurhin MR-73

1K views 13 replies 10 participants last post by  Joni Lynn  
#1 ·
Czy ktoś posiadał lub miał doświadczenie z nowym Manurhin MR-73? Jest bardzo interesujący i poważnie rozważam jego zakup.
Myśli?

#2 ·
Mój pistolet zablokował się po dwóch cylindrach. Zaczep blokujący odpadł od pistoletu. Pamiętam złe wyciskanie. Oczywiście musiał wrócić do statku-matki. Tyle jeśli chodzi o światowej klasy niezawodność. To mnie zraziło do nich i do większości bardzo drogich pistoletów. Nie mogę znaleźć zdjęć. To był jednak piękny rewolwer.

#3 ·
Miałem 2, oba stały się niechlujne z czasem po 1k. Nie byłem pod wrażeniem reputacji, jak silne są. Chociaż były bardzo dokładne, były trochę luźne.
Ostatnio dostałem do ręki starą fabrykę, której jakość wykonania odpowiada tej reputacji. Wiem na pewno, że przeszła przez nią ponad 8 tys. 357 i że blokada jest niesamowicie mocna.

#5 ·
Miałem również problemy z Berettą Manurhin... kiedy ją otrzymałem, na pięknej, oksydowanej powierzchni widoczne było bardzo wyraźne uszkodzenie. Niedopuszczalne za kwotę, którą za nią zapłaciłem. Zrekompensowali to, oferując wymianę, ale pozostawiło to niesmak. Beretty MR73 w żaden sposób nie dorównują legendarnej reputacji, jaką kiedyś miały, szkoda.

#13 ·
Dzięki. Zgadzam się z Twoją oceną tych dwóch. Korth jest zbudowany na dużej ramie, która jest również odpowiednia dla kalibru 44, jak w przypadku ramy S&W N, podczas gdy Manurhin ma w przybliżeniu rozmiar ramy S&W K/L. Stwierdziłem, że broń z ramą K/L lepiej się obsługuje niż ta z ramą N.
Rama .44 Mag jest większa niż rama 6-strzałowa .357 Mongoose. Rama 8-strzałowa .357 może być taka sama jak rama .44. 6-strzałowy Mongoose jest zbliżony do ramy Smith L.

#14 ·
Właśnie wyciągnąłem swoje Korthy i tak, Mongoose jest trochę mniejszy niż 44, ale wciąż większy niż moje pistolety S&W L frame. Ładne pistolety, ale wolę francuski rewolwer ze względu na jego rozmiar i wspaniały sposób działania.