1911 Firearm Addicts banner
21 - 38 of 38 Posts
Mam Sparks, Tucker i Wright. Każdy ma swoje zalety. Wszystkie moje 3 Wrighty to IWB i są używane do Glocków i jednego 3-calowego 1911 Bul Armory i działają zgodnie z reklamą. Mój Sparks IWB jest przeznaczony do mojego Wilson 4" Experior i Professional. Mój Tucker OWB jest przeznaczony do 1911. Wszystkie działają wyjątkowo dobrze, bez żadnych skarg. Właśnie dostałem Wright IWB dla H & K CC9, który jest zamówiony, trochę wóz przed koniem. JMHO

Miałem zarówno kabury Sparks, jak i Wright i moim zdaniem Milt Sparks jest znacznie lepszy pod prawie każdym względem. Jakość skóry/szwów/konstrukcji jest lepsza, podobnie jak ogólny projekt kabury/sposób jej działania.

Jedynym wyjątkiem jest kabura kieszonkowa Wrighta. Kiedy zaczynałem nosić broń, był to P238 w kaburze kieszonkowej. Próbowałem wszystkich kiepskich małych kabur kieszonkowych, a potem natknąłem się na model Wrighta. Jest to absolutnie najlepsza kabura kieszonkowa, jaką znam. Oczywiście nie odznacza broni, trzyma broń bezpiecznie i faktycznie pozostaje w kieszeni, gdy wyciągasz broń.

Do wszystkiego innego, kup Sparks. Chyba że chcesz dołączyć do ciemnej strony AIWB :p

Noszę swojego DW Guardian w Sparks Summer Special 2 od około 7 lat.

W 2020 roku zleciłem mojemu rusznikarzowi zbudowanie czegoś, co w zasadzie jest klonem mojego Guardiana, ale z zamkiem frezowanym bezpośrednio pod optykę.

Mój SS2 (podobno) nie miał działać, aby utrzymać pistolet z optyką, więc zacząłem szukać czegoś w rodzaju SS2, ale takiego, który działałby z optyką.

Zamówiłem Closer RDR od Wright Leather Works. Kiedy go otrzymałem, zacząłem nosić w nim mojego Guardiana, czekając na ukończenie mojej nowej broni.

To napisałem w e-mailu do WLW po tym doświadczeniu:

Witaj,

Otrzymałem moją nową kaburę kilka tygodni temu i chciałem tylko przekazać Ci kilka opinii na jej temat.

Nosiłem mojego Commandera w Milt Sparks Summer Special 2. Mój nowy WLW Closer RDR jest bardzo podobny. Ale myślę, że wrócę do Milt Sparks. Załączyłem kilka zdjęć, abyś mógł zobaczyć, o czym mówię.

Najważniejszą rzeczą jest klapa na Closer, która wystaje między beavertail a moim ciałem. Kabura Sparks ma tam znacznie krótszą klapę. Jak dotąd nie zauważyłem żadnej różnicy w komforcie, więc Closer nie wydaje się mieć żadnej przewagi wynikającej z tej dodatkowej długości. Są jednak chwile, kiedy wchodzę w miejsce, w którym nie wolno mi nosić. Wyjmuję pistolet i zostawiam go w pojeździe, a następnie ponownie wkładam go do kabury, gdy wracam do pojazdu. To działa dobrze w kaburze Sparks. W przypadku Closera ta klapa opada na bok, gdy pistolet nie jest w kaburze. Sprawia, że kabura odciska się na mojej koszuli znacznie gorzej niż pistolet. Wygląda głupio. I, co ważne, Sparks lepiej utrzymuje swój otwór, aby ułatwić ponowne wkładanie do kabury.

To naprawdę sprawiło, że wróciłem do używania mojej kabury Sparks. Ale jest kilka innych różnic, w których wolę sposób, w jaki jest Sparks.

Pistolet siedzi niżej w Sparks. Większa jego część jest zakryta/chroniona. Oznacza to również, że sam pistolet znajduje się nieco niżej w porównaniu do linii mojego paska, co mi się podoba. Myślę, że również mniej się odciska.

Jeśli włożę pistolet do Sparks, odwrócę go do góry nogami i potrząsnę nim, pistolet nie wypadnie. Zrobienie tego samego z Closer powoduje, że pistolet się poluzowuje i wypada. Może to wynikać częściowo z wycięcia RDR na Closer, więc tak naprawdę nie mam tego przeciwko Closer, ale podejrzewam, że ma to więcej wspólnego z tym, że kabura Spark ma większe pokrycie całego pistoletu. I nawet wtedy wyciąganie z Sparks jest co najmniej tak samo płynne i łatwe jak wyciąganie z Closer.

Sparks jest cieńszy. Mając pistolet w kaburze i mierząc grubość w poprzek zamka w kierunku końca lufy, Sparks ma 1,100” a Closer 1,265”. Niewielka różnica, ale zauważyłem to po dotyku, co skłoniło mnie do zmierzenia.

Mam nadzieję, że możesz to potraktować jako konstruktywną informację zwrotną, a nie tylko narzekanie. 😊 I życzę wspaniałego weekendu z okazji Święta Pracy.
A to była ich odpowiedź:

Dziękujemy za opinię.

Nasza osłona ciała przeszła wiele zmian i na popularne życzenie naszych klientów jako całość wolą mieć zakryty cały beavertail. Widzę, co robi Sparks i to jest w porządku, ale sprowadza się to do osobistych preferencji. Jeśli wolisz, aby nasza osłona ciała zakrywała tylko tył zamka, można to zdecydowanie uwzględnić.

Po drugie, możesz zobaczyć, że w kaburze Sparks uchwyt laserowy 1911 uderzy w górną część skóry i dlatego wycięliśmy nieco głębiej, aby umożliwić super popularny uchwyt laserowy Crimson Trace. To również sprawia, że nasza kabura siedzi nieco wyżej. Ponownie, osobiste preferencje.

Tracisz również dużo osłony z powodu wycięcia RDR i mówisz o luźniejszej kaburze z powodu głębszego kanału celowniczego, który jest zwykle wyposażony w pistolety gotowe do red dot. Gdyby kabura została wykonana dla standardowego 1911, a nie wersji red dot, a następnie porównana, byłaby znacznie bliższa Sparks, z którą ją porównujesz. Obecnie porównujesz jabłka i pomarańcze.
Nie kupię kolejnej kabury od WLW.

W międzyczasie przeprowadziłem się do Południowej Karoliny, a Palmetto Leather Works jest teraz dla mnie lokalne. Po tym, jak dostałem mojego Alpha Foxtrot 1911-S15 (na początku zeszłego roku), chciałem dla niego SS2, ale nie chciałem czekać 6 miesięcy do roku. Wziąłem SS2 dla mojego Guardiana i dałem go i S15 ludziom z PLW i poprosiłem ich, aby zrobili mi klon SS2 pasujący do AF. Wykonali niesamowitą robotę.

Na początku tego roku dostałem DWX Compact i zrobiłem to samo. PLW zrobiło mi klon SS2 dla mojego DWXc i jest to w 99% rzeczywisty Sparks. Ma metalowe wzmocnienie u góry ułatwiające ponowne wkładanie do kabury, tak jak SS2. Żadnych wyrzutów ani skarg.

Ludzie z Palmetto Leather Works są super mili, wspaniali w kontaktach i wykonują moim zdaniem najwyższej klasy pracę.

Image

Image

Mam zarówno kabury Wrighta, jak i Milt Sparks (między innymi) i lubię je obie. Jedną z zalet Wrighta jest to, że robi pochwę kompatybilną z RDO. Ale Sparks SS-2 to złoty standard dla pistoletów z żelaznymi przyrządami celowniczymi. Lubię TT za skórzane IWB, które mieszczą RDO.

Używam Dave'a z Ronin Leather: Ronin Leather Holsters LLC :: Ronin Leather Holsters LLC - wykonuje świetną pracę w bardzo rozsądnych cenach i równie rozsądnych czasach oczekiwania. Właśnie zaktualizował swoją stronę, aby uwzględnić jego interpretację SS, która jest wspaniała. Dave jest weteranem i wspaniale się z nim rozmawia, a zgodnie z jego stroną, po prostu wyślij mu e-mail z kilkoma szczegółami i swoim telefonem. Oddzwoni i zada pytania, szukając problemów, których możesz sobie nie zdawać sprawy, upewniając się, że robi to, czego naprawdę potrzebujesz. On też jest weteranem.

Palmetto
TT
Sparks
Nightengale
Wrights
Tucker
Warbird
Wszystkie są dobre, ale myślę, że każdy powinien mieć Sparks. Bardzo lubię też Nightengale.
Dzisiaj noszę Palmetto. Żaden zły wybór, ale gdybym mógł wybrać tylko jeden, byłby to Sparks. Mam przynajmniej jeden z każdego z powyższych i jestem zadowolony.

21 - 38 of 38 Posts