Witaj,
Otrzymałem moją nową kaburę kilka tygodni temu i chciałem tylko przekazać Ci kilka opinii na jej temat.
Nosiłem mojego Commandera w Milt Sparks Summer Special 2. Mój nowy WLW Closer RDR jest bardzo podobny. Ale myślę, że wrócę do Milt Sparks. Załączyłem kilka zdjęć, abyś mógł zobaczyć, o czym mówię.
Najważniejszą rzeczą jest klapa na Closer, która wystaje między beavertail a moim ciałem. Kabura Sparks ma tam znacznie krótszą klapę. Jak dotąd nie zauważyłem żadnej różnicy w komforcie, więc Closer nie wydaje się mieć żadnej przewagi wynikającej z tej dodatkowej długości. Są jednak chwile, kiedy wchodzę w miejsce, w którym nie wolno mi nosić. Wyjmuję pistolet i zostawiam go w pojeździe, a następnie ponownie wkładam go do kabury, gdy wracam do pojazdu. To działa dobrze w kaburze Sparks. W przypadku Closera ta klapa opada na bok, gdy pistolet nie jest w kaburze. Sprawia, że kabura odciska się na mojej koszuli znacznie gorzej niż pistolet. Wygląda głupio. I, co ważne, Sparks lepiej utrzymuje swój otwór, aby ułatwić ponowne wkładanie do kabury.
To naprawdę sprawiło, że wróciłem do używania mojej kabury Sparks. Ale jest kilka innych różnic, w których wolę sposób, w jaki jest Sparks.
Pistolet siedzi niżej w Sparks. Większa jego część jest zakryta/chroniona. Oznacza to również, że sam pistolet znajduje się nieco niżej w porównaniu do linii mojego paska, co mi się podoba. Myślę, że również mniej się odciska.
Jeśli włożę pistolet do Sparks, odwrócę go do góry nogami i potrząsnę nim, pistolet nie wypadnie. Zrobienie tego samego z Closer powoduje, że pistolet się poluzowuje i wypada. Może to wynikać częściowo z wycięcia RDR na Closer, więc tak naprawdę nie mam tego przeciwko Closer, ale podejrzewam, że ma to więcej wspólnego z tym, że kabura Spark ma większe pokrycie całego pistoletu. I nawet wtedy wyciąganie z Sparks jest co najmniej tak samo płynne i łatwe jak wyciąganie z Closer.
Sparks jest cieńszy. Mając pistolet w kaburze i mierząc grubość w poprzek zamka w kierunku końca lufy, Sparks ma 1,100” a Closer 1,265”. Niewielka różnica, ale zauważyłem to po dotyku, co skłoniło mnie do zmierzenia.
Mam nadzieję, że możesz to potraktować jako konstruktywną informację zwrotną, a nie tylko narzekanie. 😊 I życzę wspaniałego weekendu z okazji Święta Pracy.