Jedyna kabura Sparks, jaką posiadam, to SS2. Kabura o świetnej jakości, która wygląda na taką, która przetrwa długi czas. Moją jedyną skargą jest to, że szlufki na pasek o szerokości 1,5 cala są zbyt ciasne dla moich grubszych pasków i musiałem kupić ich zatrzaski na szlufki o szerokości 1,75 cala jako zamienniki. Mimo to ich zatrzaski typu pull-the-dot były dla mnie kapryśne. Nie mam VM2, więc nie mogę porównać.
Mam dwa kabury Mike Special firmy TTGunleather i uwielbiam je obie. Nie miałem też żadnych problemów z ich pętlami zatrzaskowymi typu pull-the-dot. Jakość jest doskonała, tak jak w przypadku mojej kabury SS2 firmy Sparks, ale konstrukcja Uncle Mike (która, jak rozumiem, jest podobna do konstrukcji VM2) sprawia, że jest ona dla mnie znacznie wygodniejsza niż SS2. Zakładam, że konstrukcja VM2 byłaby dla mnie również wygodniejsza.
Zamówiłem kabury TTGunleather około 2 do 3 lat temu i dotarły one około 6 do 7 tygodni po złożeniu zamówienia - super szybko w porównaniu z czasem realizacji Sparks wynoszącym 7 do 8 miesięcy, o ile wiem. Nie wiem, jaki jest teraz czas realizacji TTGunleather, ale nie byłbym zaskoczony, gdyby był znacznie dłuższy niż 6 do 7 tygodni.