1911 Firearm Addicts banner

Sparks VM2 vs. TT Gunleather Mikes Special

10K views 57 replies 33 participants last post by  usmc_k9_vet  
#1 ·
Szukam nowego IWB dla mojego dowódcy. Mam już SS2 dla obu, ale chciałem wypróbować projekt VM2.

To wydają się być dwie główne rekomendacje.
Chciałem zasięgnąć opinii.

TT wydaje się być znacznie szybszy nowy.

#3 ·
@Karl Beining może mieć trochę skóry w drodze, może warto to z nim sprawdzić. VM2 to moja ulubiona kabura od Milt Sparks.
Krąży pogłoska, że w przyszłym tygodniu lub wkrótce w tę stronę zmierza wywrotka (lekkie przesadzenie) Sparks

#6 ·
Jak można dostać się do tego wywrotki z kaburami? Czy w ładunku jest odmiana commander?
Prawdopodobnie 15 lub 20 hahaha, 'śledź' mnie tutaj, zostaną opublikowane w ogłoszeniach, gdy wylądują

#10 ·
Mam wzmocnioną kaburę Mike's Special firmy TT Gunleather, której używam codziennie z moim Staccato C2 i jedną do mojego CZ P01 Omega. To świetne kabury. Mam również (2) kabury Milt Sparks Criterion do mojego 10mm 1911 i mojego Valor VBOB. One również są absolutnie najlepsze w mojej opinii. Myślę, że nie można się pomylić z żadną z nich. TT ma krótszy czas realizacji, jeśli to jest decydujące.

#11 ·
Posiadałem i nosiłem oba. Wolę TT, ponieważ krój skrzydeł jest nieco inny i wydaje się lepiej dopasowywać do moich bioder... jeśli to ma sens?

Dla odniesienia: mam 178 cm wzrostu i 32 cale w pasie z kościstymi biodrami... więksi faceci mogą mieć inne doświadczenia.

Uwielbiam wzmocniony Mikes Special... mam 3. Z wycięciem na kropkę celowniczą siedzą jeszcze wyżej w talii. Moim zdaniem TT jest lepiej zbudowany, ma krótszy czas realizacji i jest tańszy. Masz również więcej opcji wykończenia. Należy jednak zauważyć, że VMII to oryginalny projekt, z którego wywodziły się wszystkie klony. Chociaż tak naprawdę nie można dokonać złego wyboru.

Obecny zestaw na ciepłą pogodę od TT...

Image

Attachments

#14 ·
Nosiłem VMII codziennie do noszenia poza służbą przez jakieś 15 lat, aż górna krawędź zaczęła się lekko strzępić. Czas oczekiwania był wtedy dłuższy niż chciałem, więc zamówiłem zarówno TT Mike's Special, jak i Ryan Grizzle Town and Country 2. Stwierdziłem, że obie te kabury są tak samo dobrze wykonane i wygodne jak Sparks, a dostawa obu (to było siedem lat temu) zajęła około 3 miesięcy, niewątpliwie dłużej teraz. Którąkolwiek z nich wybierzesz, spodziewam się, że będziesz bardzo zadowolony.

#16 ·
Moja urocza narzeczona kupiła mi VM 2 lata temu dla pełnowymiarowego 1911. To świetna kabura i prawdopodobnie jedna z najwygodniejszych. Dobry przyjaciel przedstawił mnie firmie TT Gunleather i stały się moją ulubioną skórzaną kaburą IWB. Mam trzy wzmocnione kabury IWB na 4-calowego 1911 i dwa Glocki oraz kaburę KX Lightweight IWB, w której często noszę mojego Staccato C2. Wzmocniona kabura IWB dla mojego 4-calowego 1911 ma idealny kąt i wysokość podczas noszenia IWB dla mnie. Dodatkowo czas oczekiwania jest znacznie krótszy.

#17 ·
Jedyna kabura Sparks, jaką posiadam, to SS2. Kabura o świetnej jakości, która wygląda na taką, która przetrwa długi czas. Moją jedyną skargą jest to, że szlufki na pasek o szerokości 1,5 cala są zbyt ciasne dla moich grubszych pasków i musiałem kupić ich zatrzaski na szlufki o szerokości 1,75 cala jako zamienniki. Mimo to ich zatrzaski typu pull-the-dot były dla mnie kapryśne. Nie mam VM2, więc nie mogę porównać.

Mam dwa kabury Mike Special firmy TTGunleather i uwielbiam je obie. Nie miałem też żadnych problemów z ich pętlami zatrzaskowymi typu pull-the-dot. Jakość jest doskonała, tak jak w przypadku mojej kabury SS2 firmy Sparks, ale konstrukcja Uncle Mike (która, jak rozumiem, jest podobna do konstrukcji VM2) sprawia, że jest ona dla mnie znacznie wygodniejsza niż SS2. Zakładam, że konstrukcja VM2 byłaby dla mnie również wygodniejsza.

Zamówiłem kabury TTGunleather około 2 do 3 lat temu i dotarły one około 6 do 7 tygodni po złożeniu zamówienia - super szybko w porównaniu z czasem realizacji Sparks wynoszącym 7 do 8 miesięcy, o ile wiem. Nie wiem, jaki jest teraz czas realizacji TTGunleather, ale nie byłbym zaskoczony, gdyby był znacznie dłuższy niż 6 do 7 tygodni.

#24 ·
Zamówiłem dziś TT Mikes Special!

Wygląda na to, że jest trochę więcej głosów za TT niż za Milt Sparks.

Dzięki wszystkim za wkład!
Czy zamawiałeś bezpośrednio z ich strony internetowej? Pytam tylko dlatego, że w tej chwili ich strona internetowa wydaje się nie działać. Otrzymuję komunikat informujący, że domena jest dostępna do kupienia lol.

#30 ·
Mam 2 Mike's Specials i co najmniej 5 VM2. Oba są bardzo dobrze wykonane. Wolę VM2 z jednego powodu. Naprawdę nie lubię tego, że szlufki na pasek obracają się w Mike's Special, podczas gdy w VM2 są one dość dobrze zamocowane. To drobiazg, ale to była różnica, która zadecydowała o wszystkim. Chociaż ostatnio wróciłem do Summer Special 2 dla pistoletów o długości rządowej, ponieważ ponowne wkładanie wydaje się nieco łatwiejsze z tym, co wydaje mi się być nieco głębszym kątem nachylenia.

#32 ·
Przez lata udało mi się kupić kilka kabur do każdej z różnych broni palnych (1911, HK, Glock i Sigs), które posiadam, zarówno od MS, jak i TT. Niektóre modele działają nieco lepiej dla mnie na różnych pistoletach, ale jest to czynnik związany ze stylem noszenia, a nie z jakością. Oba sklepy wypuszczają niesamowitą skórę, której dosłownie powierzam swoje życie na co dzień. Z żadnym z nich nie można się pomylić.