1911 Firearm Addicts banner
81 - 100 of 109 Posts
Bluźnierstwo na tym forum, ale XC jest dla mnie meh w porównaniu do Erebus, Sand Viper, Infinity... Miałem 2 i sprzedałem 2. Tak naprawdę też za nimi nie tęsknię.
Co kraj, to obyczaj. Ja też miałem ich całą masę i nie jestem zbytnio zainteresowany kupnem kolejnego Erebusa, Nighthawka czy Infinity, ale za każdym razem, gdy sprzedaję XC (sprzedałem ich już 3), kończę na kupnie kolejnego.

Kupiłem jeden xc
2x Erebus
2x Artimis
1 x gtx
2 nocne jastrzębie
1 żmija piaskowa
1 bardzo ładny rzemieślnik

kilka naprawdę nguns w tej mieszance, kilka psów
Ale xc wciąż jest na swoim miejscu, a reszta to tylko wspomnienia
Bez żalu

w końcu wszystko zależy od ręki i umysłu strzelca

Zamówiłem Atlas Apollo i jestem bardzo ciekaw, jak wypadnie w porównaniu z moim XC. Powinno być interesująco. Teraz powiedziano mi przez osoby, które strzelały zarówno z Erebusa, jak i Apollo, że z fabryczną amunicją działają one tak samo szybko. Ale z ręcznie ładowaną amunicją Erebus wypada lepiej.

nie czułem się tak dobrze w mojej dłoni ani nie strzelałem tak dobrze dla mnie
Zawsze sięgałem po xc
1911s mogę uzasadnić zbieranie
2011s nie mogę
Jedynym innym 2011, który był tak dobry, był taran sandviper
Ale dopasowanie i wykończenie były dla mnie tak złe, że cena nie była uzasadniona, więc też poszło

Wiele z tego jest tak subiektywne, to nic innego jak rozmowa

xC wydaje się otrzymywać dużo miłości od wielu strzelców 2011, z których większość ma kilka całkiem wysokiej klasy zabawek
Staccatto zrobiło coś dobrze
Dziękuję za odpowiedź. W przeciwieństwie do samochodów, trudno jest zdobyć praktyczne doświadczenie z niektórymi z tych pistoletów, więc wrażenia społeczności są tak cenne dla kogoś takiego jak ja, który szuka. Bardzo doceniam.

Kupiłem jeden xc
2x erebus
2x artimis
1 x gtx
2 nocne jastrzębie
1 sandviper
1 bardzo ładny guncrafter

kilka naprawdę nguns w tej mieszance, kilka psów
Ale xc wciąż jest na swoim miejscu, a reszta to tylko wspomnienia
Bez żalu

Ostatecznie wszystko zależy od ręki i umysłu strzelca
Muszę się zgodzić. Miałem 3 X Infinity, 1 Honcho, 1 STI CM, 1 TTI Pit Viper. Gdybym miał naciskać, powiedziałbym, że strzelałem najszybciej z Honcho z zamontowaną na ramie optyką i portowanymi lufami. TTI Pit Viper jest niezwykle przyjemny w strzelaniu i naprawdę prosi, aby pociągnąć za spust szybciej. Pistolety Infinity, powiem, że byłem z nimi najdokładniejszy, jeśli używałem tylko przyrządów celowniczych. Doświadczenia każdego będą po prostu inne i wiele zależy od tego, co myślisz o pistolecie i ogólnym doświadczeniu. Nadal mam Pit Viper i CM. Pozostałe trzy zostały sprzedane nie dlatego, że mi się nie podobały, ale z innych powodów. W przyszłym miesiącu otrzymam kolejny Infinity, który zamierzam zatrzymać i budowę Charyn w 2025 roku. Nie planuję sprzedawać więcej 2011. W tej chwili moje skupienie na strzelaniu powróciło do karabinów precyzyjnych, które zaniedbywałem od kilku lat.

Po obejrzeniu Johna Wicka 3/4 kilka razy, nagle poczułem potrzebę posiadania ładnego 2011. Jestem pewien, że nie jestem jedyny. To Hollywood, ale te filmy wydają się wysuwać broń palną na pierwszy plan. A te pistolety TTI wyglądają zajebiście. Ale co byś polecił za swoje pieniądze?

Naprawdę podoba mi się Pit Viper i Sand Viper. Przednia szczerbinka typu island jest naprawdę fajna, ale brak możliwości używania optyki w pistolecie za 8 tys. dolarów wydaje się śmieszne. Wolę ogólny wygląd Sand Viper, ale chciałbym, żeby miał zapasowe przyrządy celownicze. Słyszałem również, że cena jest wyższa ze względu na powiązania TTI/Hollywood i że jakość nie jest tak dobra jak w przypadku niektórych innych w podobnej cenie.

To skłoniło mnie do przyjrzenia się Staccato XC. Podobny w tym, że jest kompensowany z przednią szczerbinką typu island. Wolę ulepszony moduł chwytu, taki jak Cheely, ale słyszałem tylko dobre rzeczy, a cena jest lepsza.

A potem jest Erebus… Czy to jest najlepszy kompensowany 2011? Byłoby fajnie, gdyby miał możliwość strzelania z przyrządów celowniczych lub kropki, ale słyszałem, że to coś strzela jak marzenie i jest lepiej zbudowane niż TTI.

Czy warto dopłacić 3 tys. dolarów za TTI lub Erebus w porównaniu do XC?

Nie strzelam w żadnej konkretnej klasie. Chcę po prostu super płasko strzelającego 2011, żeby się dobrze bawić. Czy brak przyrządów celowniczych to problem, czy w ogóle za nimi tęsknicie?
Za te pieniądze wygrywa XC. Erebus z ręcznie ładowaną amunicją będzie strzelał niesamowicie. Miałem jednak okazję strzelać z Hayes Customs Cobra i muszę powiedzieć, że zrobiła na mnie wrażenie. Robią lufy typu island/ported i moim zdaniem strzelają bardziej płasko niż XC. Kosztują trochę więcej, około 6700, jak sądzę, za opcję Cobra. Rzeczy TTI nie są na moim radarze, ponieważ strzelałem z pełnego asortymentu i nie widzę jakości/kunsztu za tę cenę.

Za te pieniądze wygrywa XC. Erebus z ręcznie ładowaną amunicją będzie strzelał niesamowicie. Miałem jednak okazję strzelać z Hayes Customs Cobra i muszę powiedzieć, że zrobiła na mnie wrażenie. Robią lufy island/ported i moim zdaniem strzelają bardziej płasko niż XC. Kosztują trochę więcej, około 6700, jak sądzę, za opcję Cobra. Rzeczy TTI nie są na moim radarze, ponieważ strzelałem z pełnego zakresu i nie widzę jakości/kunsztu za tę cenę.
Wersja ported (lufa nie-island) kosztuje około 5300.

Wersja portowana (lufa bez wyspy) kosztuje około 5300.

Cobra jest całkiem niezła i ogólnie ma dobrą wartość. Uważam, że mają dobrą reputację. Nie strzelałem z niej, ale wolę Venom Customs pod względem tego, co oferuje. Czy Don nadal przyjmuje zamówienia?

Cobra jest całkiem niezła i ogólnie ma dobrą wartość. Uważam, że mają dobrą reputację. Nie miałem żadnego krótkiego, ale wolę Venom Customs pod względem tego, co oferuje. Czy Don nadal przyjmuje zamówienia?
Nie przyjmował już żadnych otwartych konstrukcji w tym roku, kiedy rozmawiałem z nim w zeszłym tygodniu, ale nadal może mieć wolne miejsca na ograniczone konstrukcje optyczne lub coś w tym rodzaju.

Jeśli możesz dostać się do książek Dona, zrób to. Miałem jego limitowaną konstrukcję optyczną przez krótki okres czasu, dopóki kolega nie namówił mnie do sprzedania mu jej. Kunszt Dona zrobi wrażenie - zwłaszcza biorąc pod uwagę niektóre z pistoletów/marek wymienionych w tym wątku.

Cobra jest całkiem niezła i ogólnie ma przyzwoitą wartość. Uważam, że mają dobrą reputację. Nie miałem z nią krótkiego kontaktu, ale wolę Venom Customs pod względem tego, co oferuje. Czy Don nadal przyjmuje zamówienia?
Tak. Właśnie z nimi rozmawiałem przez telefon i mają około 8 miesięcy + na Cobrę i 12-15 miesięcy na pełny custom. Niezła oferta. Powiedzieli również, że nie będą już budować Rock Island, dopóki nie nadrobią zaległości.

Zamówiłem Atlas Apollo i jestem bardzo ciekaw, jak wypadnie w porównaniu do mojego XC. Powinno być interesująco. Teraz powiedziano mi przez osoby, które strzelały zarówno z Erebusa, jak i Apollo, że z fabryczną amunicją działają tak samo szybko. Ale z ręcznie ładowaną amunicją Erebus wypada lepiej.
Ja też, wciąż słyszę o tym bardzo dobre rzeczy, więc jestem podekscytowany, aby go przetestować z moją linią i zobaczyć, jak wypada.

Mieszkając w Kalifornii, kupiłem Atlas Erebus i absolutnie go uwielbiam. Nie mogę go porównać do pistoletów TTI, ale przez kilka tygodni posiadałem NH TRS Comp. NH był świetny, ale musiałem podjąć trudną decyzję o sprzedaży pistoletu, ale na szczęście trafił do mojego bliskiego przyjaciela.

Mam wszystkie 3 i mówię, że atlas jest najdokładniejszy, XC/pit viper są na równi. Uwielbiam pit viper z filmów i nigdy się go nie pozbędę z tego powodu, ale strzela dobrze. Atlas po prostu wydaje się być na lepszym poziomie niż inne i jeśli masz pieniądze, zdecyduj się na niego, jeśli nie, XC będzie wszystkim, czego potrzebujesz!

Mieszkając w Kalifornii, kupiłem Atlas Erebus i absolutnie go uwielbiam. Nie mogę go porównać do pistoletów TTI, ale przez kilka tygodni byłem właścicielem NH TRS Comp. NH był świetny, ale musiałem podjąć trudną decyzję o sprzedaży pistoletu, ale na szczęście trafił do mojego bliskiego przyjaciela.
Czy jesteś w północnej Kalifornii? Czy on chce sprzedać nighthawka? Mogę być zainteresowany.

Staccato jest dokładnie na tym samym poziomie ręcznego wykonania co STI zawsze było, to znaczy, w pewnym stopniu. To powiedziawszy, Staccato naprawiło wiele problemów starych pistoletów STI
Zgadzam się. Moje stare STI było używane 40sw. Robiło wiele rzeczy dobrze. Ale ogólnie jestem szczęśliwszy z moim obecnym Staccato.

81 - 100 of 109 Posts